Op zaterdag 8 juni jl. vond 'Alde Harten, Jong Bloed' plaats, een benefiet-voetbalwedstrijd tussen oud-spelers van v.v. Eastermar 1 en het huidige eerste selectie. Team Alde Harten verloor de wedstrijd met 6-2, maar verder waren er alleen maar winnaars. De spelers, de club en het opgekomen publiek maakten er een feestelijke en heel gezellige middag en avond van. Nu de balansen zijn opgemaakt, is duidelijk dat de Hartstichting gesteund kan worden met de opbrengst van het evenement: Alde Harten, Jong Bloed leverde een totaalbedrag van 4.750,- euro op, die gebruikt gaat worden in het onderzoek naar, en snelle hulp bij hartfalen.

BIJZONDERE WEDSTRIJD
Organisatoren en oud-Eastermarders Lodewijk Tillema en Josse Postma stelden in het voorjaar een bonte selectie samen van oud-spelers van v.v. Eastermar 1. Teammaten uit verschillende voetbaljaargangen gingen in voorbereiding om de strijd aan te gaan met het huidige eerste elftal, uitkomend in de zaterdag 5e klasse C. Onder leiding van oud-Eastermar-oefenmeester Roel Tuinstra trainden de 'Alde Harten' een aantal keer, maar het mocht niet baten: 'It Jonge Bloed' bleek na 90 minuten te sterk. De wedstrijd eindigde in 6-2.

INZAMELING VOOR DE HARTSTICHTING
Rondom de wedstrijd werd geld ingezameld voor de Hartstichting. Het leeuwendeel van de opbrengst - 2.600 euro - werd binnengehaald met een shirtveiling. De speciaal voor het evenement ontworpen voetbalshirts van team Alde Harten werden na afloop in de kantine bij opbod geveild. Via sponsoren die zich aan het evenement verbonden, met de verkoop van evenements-t-shirts, programmaboekjes en met de vertrouwde collectebus haalde de organisatie de rest van het prachtige bedrag binnen.
alde harten actiealde harten-team

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen