U herinnert zich uiteraard het grootse onthaal van het skûtsje vorig jaar, de zondag na de wedstrijdweek, in Eastermar. We hebben de gedachte om, hoe de eindklassering dit jaar ook zal worden, hier een traditie van te maken. U kunt 'it doarp Eastermar' op zondag 3 augustus aan de kop van passantenhaven de Komerk verwelkomen om 16.00 uur. Bootbezitters kunnen het skûtsje begeleiden vanaf de Burgumer Mar.

Theater Meerzigt
Nieuw is dat u daarna, vanaf ± 16.30uur, in Hotel Meerzigt terecht kunt voor 'it Neipetear'. Met een hapje en een drankje, maar vooral met veel 'Ea'- sfeer kan de skûtsjeweek worden nabesproken. Ook de bemanning zal aanwezig zijn! Theater Meerzigt heeft speciaal voor deze gelegenheid gezellige muziek georganiseerd.

Barbecue
Omdat we 'it Neipetear' niet, omdat het dan tegen etenstijd loopt, willen onderbreken, is er gelegenheid mee te doen aan een gezellige barbecue. Slagerij Otte Boersma zorgt voor diverse vleesspiesen, salades, broodjes beenham en dergelijke. U kunt uw honger stillen voor slechts € 10,- per persoon. De enige voorwaarde is dat u zich hier van tevoren voor opgeeft. Dit kan heel simpel. Surf vóór 2 augustus naar www.hotelmeerzigt.nl/bbq en geef uw naam en het aantal personen op.

intocht.jpg
Feestelijke intocht van het skûtsje in 2007 (foto: fam. B. de Jong)

Mear skûtsje- en Stiftingnijs:
Ek nijsgjirrich: