Op 18 augustus barst het grote geweld van de IFKS weer los. Ons dorpsskûtsje in dan opnieuw te vinden in de grote A-klasse welke elke dag om 14:30 uur van start gaat. Vorig jaar werd er tot de laatste dag gestreden om de podiumplaatsen. Uiteindelijk werd qua punten een gedeelde derde plaats behaald, maar door een betere daguitslag van de Eelkje (de Eelkje had als beste resultaat een tweede plaats, it doarp Eastermar had als beste resultaat een derde plaats) viel de bemanning net buiten de prijzen. Gezien de uitslagen in het voorseizoen, met vele wisselingen in de top van het klassement, belooft het ook dit jaar weer een spannende strijd te worden. Volgens schipper Geale Tadema zijn er drie schepen die er iets bovenuit steken, maar zijn er daarnaast wel zeven schepen die, als alles goed gaat, zomaar voor het kampioenschap mee kunnen strijden, maar bij pech ook onderin te vinden kunnen zijn. Het belooft dus opnieuw een spannende strijd te worden!

Heb je zin om één van de wedstrijden op het water van dichtbij te volgen? We verwelkomen je graag op “De Gulden Belofte” (www.guldenbelofte.nl), dit jaar opnieuw het volgschip van het skûtsje. Meld je minimaal een dag van tevoren aan via de fam. Tadema (06-25530624 of 06-25344013). Het volgschip is van alle gemakken voorzien en schipper Bertil Vermeulen zorgt altijd voor een prachtig plekje langs het wedstrijdwater.
Hieronder de data waarop het mogelijk is om op het volgschip de wedstrijd te volgen.

 Za 18 Aug  Hindeloopen  
 Zo 19 Aug  Stavoren  
 Ma 20 Aug  Heeg  
 Di 21 Aug  Sloten  
 Vrij 24 Aug  Lemmer I  Volgeboekt
 Za 25 Aug  Lemmer II  

Echtenerbrug (23 augustus) komt niet in het overzicht voor omdat het daar hoogstwaarschijnlijk onmogelijk is voor het volgschip om op het wedstrijdwater te komen (i.v.m. de vaste brug in de A6). Supporters verzamelen zich dan vaak bij “Galerie het Gemaal” bij Echten, vanwaar je ook een prachtig uitzicht hebt over het wedstrijdwater. Een eventuele inhaaldag zal plaatsvinden op woensdag de 22ste, ook bij Echtenerbrug.

 Annet III

Mear skûtsje- en Stiftingnijs:
Ek nijsgjirrich: