Op 10 augustus barst het grote geweld van de IFKS weer los. Ons dorpsskûtsje acteert dan opnieuw in de grote A-klasse die dagelijks om 14:30 uur van start gaat. Vorig jaar werd de competitie bekroond met het kampioenschap. Gezien de uitslagen in het voorseizoen en de vele nieuwe gezichten, belooft het ook dit jaar weer een spannende strijd te worden.

Heb je zin om een wedstrijd van dichtbij te volgen? We verwelkomen je graag op ‘De Gulden Belofte’, ook dit jaar het volgschip van het skûtsje. Meld je minimaal een dag van tevoren aan via de fam. Tadema (06-25530624 of 06-25344013). Het volgschip is van alle gemakken voorzien en schipper Bertil Vermeulen zorgt altijd voor een prachtig plekje langs het wedstrijdwater.

Op deze data is het mogelijk om op het volgschip de wedstrijd te volgen:

 Za 10 Aug          Hindeloopen   

 Zo 11 Aug          Stavoren           

 Ma 12 Aug         Heeg   

 Di 13 Aug           Sloten 

Vrij 16 Aug         Lemmer I            Volgeboekt

 Za 17 Aug          Lemmer II         

Echtenerbrug komt niet in het overzicht voor omdat het nog onzeker is of het volgschip daar op het wedstrijdwater aanwezig kan zijn (i.v.m. de vaste brug in de A6). Op 15 augustus en, wanneer er een inhaalwedstrijd nodig is, op 14 augustus wordt er gezeild bij Echtenerbrug. Supporters verzamelen zich dan vaak bij ‘Galerie het Gemaal’ bij Echten, vanwaar je ook een prachtig uitzicht hebt over het wedstrijdwater. 

oanewal

Mear skûtsje- en Stiftingnijs:
Ek nijsgjirrich: