Op zaterdag 30 augustus om 3 uur ’s middags vindt de achtste editie van het Easterbarren stratenfestival plaats te Eastermar. Ook dit jaar zal een keur aan artiesten van allerlei pluimage acte de presence geven op dit unieke cultureel evenement. De opening zal dit jaar worden verricht door Femmes Vattaal en Gurbe Douwstra.
De opzet van het Easterbarren is dit jaar nog groter dan voorgaande jaren. Dit jaar staan er maar liefst twaalf podia verspreid door het centrum van Eastermar waar het publiek kan genieten van muziek, zang, dans, cabaret, beeldende kunst, acrobatiek en cabaret.

adonis.jpg
Adonis (foto Harmke Paulides)

Zo zijn er verder dit jaar onder andere optredens van Irish Stew, Healers, Adri de Boer, Jaap Louwes, Gerbrich van Dekken en Swart-Wyt. Op veler verzoek is ook dit jaar weer de acrogymgroep Adonis aanwezig, die een spectaculair optreden zal verzorgen. Ook zullen verschillende beeldend kunstenaars hun werk exposeren en zijn de drie hulpdiensten ambulance, brandweer en politie aanwezig om het publiek kennis te laten maken met hun werkzaamheden. Verschillende straatartiesten zullen zich tussen het publiek begeven en er zullen diverse streetdance-acts te bewonderen zijn.
Het Eastermarder Skûtsje met aan boord het Eastermarder koor ‘De Broekophâlders’ en het shantykoor ‘De Piipegaeltsje Sjongers’ zal de Burgumer Mar opvaren en zo het publiek geheel in nautische sferen laten genieten van hun muziek.

straatartiesten.jpg
Strjitartysten (foto Harmke Paulides)


Acht jaar geleden begon het Easterbarren als feestelijke afsluiting van de jubilerende ondernemersvereniging. Door het overweldigende succes van toen werd besloten dat het festival een vervolg zou krijgen. Inmiddels heeft het Easterbarren dan ook diverse onderscheidingen mogen ontvangen als het gaat om in het oog springende vrijwilligersprojecten. Het Easterbarren draait volledig op vrijwilligers. In totaal werken er zo’n 300 vrijwilligers - variërend in de leeftijd van 8 tot 90 jaar -mee aan het organiseren van Easterbarren 2008.
Lokaal en nationaal heeft het festival waardering ontvangen. Zo won het Easterbarren onder andere de gemeentelijke cultuurprijs, het Lokale Compliment en werd het in 2005 derde bij het Nationale Compliment te Utrecht. Doelstelling van de Stifting Easterbarren is om lokaal talent een podium te bieden.

breed.jpg
Hoofdpodium op it Breed (foto Albert Bakker)

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: