Op zaterdag 30 augustus wordt in Eastermar voor de 14e keer het straatfestival Easterbarren georganiseerd.

In tegenstelling tot alle voorgaande edities begint deze editie een half uur eerder, namelijk al om 14:30 uur! Dan is het Iris Kroes die Easterbarren 2014 muzikaal vanaf het hoofdpodium in de E.M. Beimastraat opent.
Vervolgens barst het evenement op 13 podia los kriskras door het centrum van Eastermar. Muziek, straattheater, (beeldende) kunst, dans en cabaret. Easterbarren staat al 14 jaar garant voor vertier voor jong en oud.
Dat is dit jaar niet anders. “It wurdt wer in tige nijsgjirrich programma”, aldus voorzitter van Stichting Easterbarren Jannes Hamstra.

Programma vol afwisseling
Zo zijn er onder andere optredens van de bekend regionale artiesten Adri de Boer, Gerbrich van Dekken en Jaap Louwes. Maar ook The Cube, het Orkest van Zieken en Zeevarenden, GeDoBr, The Ment, Healers en The Gobblers zijn op deze editie van Easterbarren te vinden. Natuurlijk zijn er tijdens Easterbarren ook weer diverse straatartiesten van de partij die tussen het publiek voor verrassende acts zorgen. Circus Saranti XL is ook van de partij en zorgt voor adembenemende circusacts. Ook Harrie Harrewar is met zijn dieren van de partij. De honden en eenden van Harrie Harrewar vertonen allerlei grappige kunsten en zijn het bekijken zeker waard. Dit jaar is het thema van Easterbarren “sport en spel”. Daarom is er een grote klimwand waarop iedereen die het durft zijn klimkunsten kan uitproberen.

Dam Jaarsma
Natuurlijk is er niet alleen muziek en zang tijdens Easterbarren. Ook liefhebbers van andere kunstvormen komen zeker aan hun trekken. Zo is er schilderkunst, zijn er diverse vormen van dans en worden er verhalen verteld.

Zo is er dit jaar speciale aandacht voor de Eastermarder verhalenverzamelaar Dam Jaarsma. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat hij werd geboren. Het hele jaar zijn er activiteiten ter nagedachtenis aan deze in 1991 overleden dorpsgenoot. Tijdens Easterbarren is er een speciaal Dam Jaarsma podium.

Het Eastermarder skûtsje is dit jaar ook weer van de partij. Deze keer vaart het niet uit met een shantykoor aan boord, maar vertelt Age Veldboom verhalen uit de rijke historie van het skûtsjesilen.

U ziet het. Zomaar een kleine greep uit het komende Easterbarren. Het is veel te veel om allemaal te benoemen. Kom gewoon zelf op zaterdag 30 augustus vanaf 14:30 uur naar Eastermar. Toegang en parkeren zijn gratis!

Meer informatie vindt u ook op www.eastermar.nl of via Twitter: @Easterbarren 

 iris kroes
Iris Kroes, bron: JB Productions

poster-easterbarren2014

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: