Op zaterdag 31 augustus wordt in Eastermar voor de 13e keer het straatfestival Easterbarren georganiseerd. Variatie en vertier voor iedereen. Om 15:00 uur zijn het Tet Rozendal en Jannie Brandsma die samen met Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum deze dertiende editie van Easterbarren openen. Vervolgens barst het evenement op 13 podia los, kriskras door het centrum van Eastermar. Muziek, straattheater, (beeldende) kunst, dans en cabaret. 

Easterbarren-beeldmerk

Gevarieerd programma

Zo zijn er de ‘vaste’ artiesten die op het Easterbarren acte de presence geven: Gurbe Douwstra, Gerbrich van Dekken en Adri de Boer. Deze artiesten behoeven al lang geen introductie meer. Maar er is natuurlijk veel meer. Wat dacht u van optredens van het 'Orkest van zieken en zeevarenden', The Gobblers en Mannemoed. Ook Fanfare De Lofstem uit Sumar, Lechery, Sije, The Cube, Opselen, Lidy de Wilde en ook de Saxie Ladies zijn aanwezig op dit Easterbarren.
Straatartiesten zijn er ook, zij zorgen tussen het publiek voor verassende acts. Zo is er Theatercollectief Hoepla en zijn er leden van toneelvereniging Us Nocht uit Drachten. Er zijn ook internationale straatartiesten. Uit Rusland komt The Compatible.

Liefhebbers van schilderkunst, glas-in-lood en patchwork komen aan hun trekken tijdens deze editie van Easterbarren. Er zijn exposities van Hantzen Keuning, Alie Kielstra, Atelier Dorien, Alie Riemersma samen met Yneke Fokkens, Johanna de Groot en Helena Tadema. Annet van Midwoud laat haar kunsten zien op het gebied van glas-in-lood.

Natuurlijk is ook aan de jongste bezoekers van het Easterbarren gedacht. Voor de kinderen is er de Duitse goochelaar Ergie, de Balloonimpressor en breakdance. De kinderen kunnen worden geschminkt en zij kunnen ponyrijden.
Lechery zal ook dit jaar het Easterbarren weer feestelijk afsluiten.

U ziet het. Zomaar een kleine greep uit het komende Easterbarren. Het is veel te veel om allemaal te benoemen. Kom gewoon zelf op zaterdag 31 augustus vanaf 15:00 uur naar Eastermar. Toegang en parkeren gratis!

Opening Easterbarren 2010

Saxie Ladies

Gerbich van Dekken en Gurbe Douwstra

 

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: