'Die Twa' opent elfde editie Easterbarren 
Op zaterdag 27 augustus aanstaande vindt alweer de elfde editie plaats van het Easterbarren. In en rond het centrum van Eastermar staat weer van alles te gebeuren op het gebied van zang, dans, cabaret en kunst. Gratis cultuur en amusement voor jong en oud!

Om 15.00 uur zal op het Breed in het centrum van Eastermar het succesvolle zangduo Krijn Dijkstra en Jacob Dijkstra, beter bekend als 'Die Twa' het Easterbarren officieel openen.

Easterbarren 2011

Vervolgens zal op 12 podia verspreid door het dorp het programma beginnen. Er zullen optredens zijn van Gurbe Douwstra, Jaap Louwes en Gerbrich van Dekken. Verder zijn er muzikale optredens van Lechery, Challenger, Dirty Cash en Xigatze.

Verspreid door het publiek zullen allerhande straatartiesten opduiken. Wat zij precies gaan doen blijft tot op het allerlaatste moment een verrassing. Speciaal voor de kinderen is Kindercircus Saranti aanwezig. Ook zal de Balloonimpressor de kinderen versteld doen staan met wat hij allemaal kan maken van een ballon. Dat belooft dus een vrolijke en kleurrijke gebeurtenis te worden. Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen ook gaan ponyrijden. Toneelvereniging Witmarsum is aanwezig met een humoristische clownsact.

Speciale aandacht is er dit jaar voor de natuur en het milieu. Verschillende natuurorganisaties zoals It Fryske Gea, Staatsbosbeheer, Stichting Elzegea, een imker en de Vereniging Eastermar Lânsdouwe zullen uitleg geven over hun werkzaamheden. Ook het skûtsje van Eastermar, It Doarp Eastermar is dit jaar natuurlijk weer van de partij. Het skûtsje zal het Bergumermeer opvaren met aan boord een shantykoor. Het skûtsje dat zeilt in de IFKS, viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan. Daarnaast zullen diverse kunstenaars hun werk exposeren. Er zijn onder andere exposities van keramiek, glas in lood en schilderijen. De kunstenaars zijn natuurlijk zelf aanwezig en zullen tekst en uitleg geven over hun werk. Ook zijn er diverse hulpdiensten aanwezig zoals de politie en de ambulancedienst. De medewerkers zullen voorlichting geven over hun belangrijke en vaak levensreddende werk. De Reddingsbrigade Drachten zal een aantal spectaculaire demonstraties verzorgen. De band Lechery zal het Easterbarren dit jaar afsluiten. Zij treedt op van 21:15 tot 22:15 uur.

U ziet het, er staat heel veel te gebeuren tijdens deze editie van het Easterbarren. Te veel om allemaal op te noemen. U moet het gewoon zelf komen beleven.

Entree: gratis!

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: