10 jier EasterbarrenEasterbarren viert tienjarig jubileum in pracht en praal

EASTERMAR - Op zaterdag 28 augustus aanstaande vanaf 14:15 uur, is het centrum van Eastermar weer het toneel van het unieke culturele stratenfestival Easterbarren. Wat tien jaar geleden begon als een eenmalige gelegenheid voor de jubilerende ondernemersvereniging, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig cultureel evenement. Dit jaar met een centraal thema: Pracht en Praal. Iedere bezoeker mag volgens dit thema verkleed naar het Easterbarren komen.

Op twaalf podia verspreid door Eastermar bruist het van het culturele vertier. Zang, dans, cabaret, schilderkunst, straattheater en folklore; het is allemaal te vinden op het Easterbarren.
Deze jubileumeditie zal worden geopend door Piter Wilkens samen met het Harmonieorkest Crescendo. Enkele klinkende namen zijn verder:
Gurbe Douwstra, Adri de Boer, Eddy Dijkstra, GeDoBr, Carla de Bruine, Legery, Koardinaasje, Ate, de Wâldsilers, Swart/Wyt en Gerbrich van Dekken en De Roels.

Al sinds het begin is het skûtsje dat met een shantykoor het Burgumermar opvaart een groot succes. Sinds een paar jaar heeft Eastermar haar eigen skûtsje "It doarp Eastermar". Dit jaar zullen de shantykoren De Brêgesjongers, De Shanty Sara's en Aan Lager Wal met de bezoekers het meer opvaren.
Easterbarren_2008

Voor de kinderen is er dit jaar iets speciaals. Zij hebben dit jaar een geheel eigen programma. Zo is er Kindercircus Saranti, Studio Stijn, een ballonkunstenaar The Balloonimpresser, en nog veel meer.

Diverse straatartiesten zullen onverwacht tussen het publiek opduiken. Vreemde en gekke, maar altijd leuke types. Welke dat zijn is nu nog een verrassing. Ook de liefhebbers van dans komen aan hun trekken. Dansgroep Malenka, de Froeks Dance Crew en de Tsjongerskotsploech, allemaal geheel verschillend van elkaar, maar voor de dansliefhebbers een absolute must.
De Reddingsbrigade zal spectaculaire demonstraties verzorgen in It Waltsje.

Met ingang van dit jaar heeft het Easterbarren een nieuwe hoofdsponsor. Taekema Staal uit Twijzelerheide. Directeur Cornelis Taekema roemt het Easterbarren vanwege het feit dat er door zoveel vrijwilligers belangeloos wordt meegewerkt. "Prachtich moai om te sjen at sa'n festival sa libbet yn Eastermar.
It libbet by de artysten, by de ynwenners en by in hiel soad minsken dy't der elts jier wer op of komme. Ik wol dêr dan ek graach myn stipe oan jaan." Meerdere malen viel het Easterbarren in de prijzen voor in het oog springende vrijwilligersprojecten.

Het Easterbarren zal duren tot 22:30 uur. De afsluiting op het centrale podium zal worden verzorgd door de rock- en coverband Lechery.
De toegang is zoals gewoonlijk helemaal gratis!
Easterbarren_2009

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: