Aanstaande zaterdag gaat het Easterbarren weer van start en dat zal in de media deze week al te merken zijn. Natuurlijk hopen we dat de kranten aandacht aan het festival zullen schenken. Daarnaast is het Easterbarren  op woensdag 26 augustus onderwerp  in 'Muzyk yn Bedriuw' op Omrop Fryslân Radio en wordt het Easterbarren gemeld in de Kultueraginda op Omrop Fryslân Televyzje (woensdag t/m vrijdag).

Inwoners van Eastermar worden vriendelijk verzocht om zaterdag de vlag uit te steken en daarmee een bijdrage te leveren aan de feestelijke sfeer.

Voor wie niet kan wachten en erg benieuwd is naar wat het festival dit jaar te bieden heeft, kan alles lezen over de 450 artiesten in het programmaboekje van 2009. Behalve op het festival zelf zijn deze nu al te koop bij Alles ûnder ien dak en Hamstra`s grienten en fruit. Op dit laatste adres zijn ook nog posters af te halen voor wie nog een plekje weet om deze op te hangen.

De havenmeester verwacht dit jaar weer een bomvolle, maar zeer gezellige haven dus aarzel niet om per boot het Easterbarren te bezoeken. Er zijn ook ligplaatsen bij de brug en in jachthaven de Lits beschikbaar. Op de Komerk zal het invalidentoilet open zijn.

9e-editie-easterbarren
Op de negende editie van het Easterbarren kan men weer helemaal 'los'

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: