logo2008-150.gifOp zaterdag 30 augustus wordt voor de achtste keer het “Easterbarren” georganiseerd. Het aanbod van artiesten is dit jaar overweldigend. Er hebben zich al heel veel opgegeven, waaronder een aantal “lokale artiesten”. Hier is de stichting Easterbarren heel blij mee, want een podium bieden aan talent uit Eastermar en omgeving blijft ons uitgangspunt.
Ook dit jaar kunt u weer genieten van zeer verschillende muziekstijlen, dans, percussieacts, zang, cabaret, beeldende kunst en acrobatiek op meer dan 12 podia verspreid door het dorp.

De opening is om 15:00 uur op “’t Breed’ en wordt verzorgd door “Femme Fatal” (10 bloedmooie meiden met een percussieact) en Ernst Langhout.

Verder zijn er dit jaar o.a optredens van; Adrie de Boer, Jaap Louwes, Irish Stew, Bauke & Campbell, The Healers, Smûk en natuurlijk onze eigen Gerbrich van Dekken. Ook zal de acrogymgroep Adonis weer een spectaculair optreden verzorgen. Diverse streetdance acts ( inclusief een lokale 40+ groep ) zijn er te bewonderen en ook de Tjongerschotsploeg is weer van de partij.
Verschillende beeldend kunstenaars exposeren hun werk, u kunt uw portret laten schilderen en vele straatartiesten bewegen zich tussen het publiek, waaronder de inmiddels beroemde “saxy ladies”.
Er kan een tochtje gemaakt worden over het Bergumermeer met het Eastermarder skûtsje met aan boord de Brûkophalders of de Pipegaeltsjes.
Verschillende hulpdiensten geven een demonstratie. De kinderen kunnen een ritje maken op een pony onder professionele begeleiding van de manage. En ook is er dit jaar kindertheater van eigen bodem.

Adonis
Adonis

Dit alles kost natuurlijk veel geld, en daarom wil de stichting Easterbarren de mensen die zich opgegeven hebben als donateur (ca. 180) heel hartelijk bedanken. U kunt zich nog steeds opgeven bij iemand van de stichting en uiteraard komt ook in het programmaboekje weer een aanmeldformulier.

We hopen u allen te zien op zaterdag 30 augustus en we hopen op mooi weer.

Bestuur stichting Easterbarren.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: