quilt Tjitske 2quilt Tjitske 2

Mijn eerste quilt heb ik gemaakt toen ik 18 jaar was. Het was een eindproject voor het laatste schooljaar MBO vz.
Bij toeval kwam ik er achter dat de dochter van buurvrouw Zijlstra ook een quiltster was en van haar kreeg ik mijn eerste officiële quiltgaren en diverse tips. Wat mij ook uit die tijd is bijgebleven is de quilt die Beb v/d Veen toen heeft gemaakt voor over de tafel. Daar werd het mij duidelijk dat een quilt uit maar liefst 3 lagen bestaat die met kleine steekjes aan elkaar vastgezet worden.
Ondanks al deze inspiratie is het quilten tijdelijk op een laag pitje komen te staan en ben ik verder gegaan met tekenen en schilderen.
Na zo'n 10 jaar heb ik 'de draad' weer opgepakt en ben ik er zeer aan verslaafd geraakt. Ik geniet van elk 'stekje' dat ik samen met allerlei quiltvriendinnen zet.

Als âld Eastermarder ben ik gevraagd om een expositie te organiseren. Deze kans wil ik graag benutten, samen met de Quiltgroep 'Stekje los' uit Wâlterswâld waar ik al 5 jaar bij zit. De Quiltgroep 'Stekje Los' bestraat ca 11 jaar.
Elke donderdagmiddag (met uitzondering van vakantieperiodes) komen wij met 10 dames bijelkaar in Wâlterswâld. Er wordt individueel gewerkt maar ook aan gezamenlijke projecten of worden er workshops gevolgd. In 2013 zijn wij in samenwerking met Jellie Veldtman van de 'Quiltkoffer' in Dokkum begonnen met een jaarlijks terugkerende Quipday (quilten in een openbare ruimte) in het winkelcentrum van Damwâld. Dit is elke 3de zaterdag van de maand juni en is een internationaal gebeuren.
Voor het volgen van onze groep kunt u ook een kijkje nemen op onze openbare Facebooksite met de naam 'Stekje los'.

De tentoonstelling is vanaf heden tot halverwege oktober na de kerkdienst te bezichtigen.
Maar u bent ook van harte welkom op de zaterdagmiddagen 17 augustus, 14 en 28 september en 12 oktober van 13.15 -16.15 uur. Dan zullen er nog meer quilts te bewonderen zijn. Daarnaast kunt u op deze dagen meedoen aan de Quiltbee of een mini-workshop. 
(Tentoonstelling is gratis, Quiltbee € 3,- en mini-workshop € 6,-.)

Met vriendelijke groet,
Tjitske de Vries

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010571778209

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: