goEén nacht slapen in een zelfgebouwd krotje, om zo te ervaren hoe straatkinderen in Bolivia elke dag moeten leven. En door je te laten sponsoren haal je geld op voor deze straatkinderen. Dat is waar het bij een “Nacht Zonder Dak” om gaat.  

Met deze nacht zonder dak wil een aantal enthousiaste jongeren van de Protestantse Gemeente Eastermar de start van het kerkelijke winterwerk inluiden op 11 september a.s. bij gebou 't Heechsân, Torenlaan 12/14. Nadat de jongeren hun eigen krot hebben gebouwd van onder andere karton en hout wordt er tot diep in de nacht een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder een Zumba-les, live muziek en spelletjes. Tevens is er een 'café zonder dak' en een 'bioscoop zonder dak'. 

De NZD wordt op zondagmorgen 12 september afgesloten met een gezamenlijk ontbijt voor iedereen en een gezamenlijke viering in de kerk op 't Heechsân. Na deze viering is er voor iedereen een spelcircuit uitgezet. Dit alles is de startzondag van het winterwerk in de protestanse gemeente Eastermar.

De NZD is en wordt op vele plaatsen in Nederland gehouden. In dezelfde nacht als in Eastermar wordt de NZD ook gehouden in o.a. Broeksterwoude, Hijum en Gerkesklooster. Er wordt geprobeerd om via Skype onderling contact te krijgen.

 


Nacht zonder dak is een initiatief van Tear.

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: