Zondag 11 december 2022 – vrijdag 16 december 2022

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjes dag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Doorgaans wordt het breder getrokken en gaat het niet alleen om kinderen, maar ook om andere dierbaren die we missen.
Zo ontstaat er in 24 uur tijd een golf van licht en warmte.
Lichtjesavond is bedoeld voor iedereen die het gemis van een dierbare ervaart. De leeftijd, of hoe lang het geleden is maakt daarbij niet uit. Immers, iemand die je liefhebt, blijft voor altijd in je hart en gedachten!
In Eastermar hebben we ervoor gekozen om iedereen weer de gelegenheid te geven om een houten hartje aan de grote beuk op de begraafplaats te hangen. Op dat hartje kun je de naam of namen schrijven van degene(n) die je mist. Je hangt het hartje aan een koord met kleine, zachte lichtjes. Zo wordt de naam van jouw dierbare(n) omringd door licht en liefde. Door deze sfeer voel je de warmte en besef je dat je niet alleen bent met je verdriet.
Vanaf zondag 11 december kun je hartjes in de boom hangen. Ter plaatse vind je alles wat hiervoor nodig is. De hartjes blijven aan het lichtjeskoord hangen tot en met vrijdag 16 december. Als je wilt, kun je je hartje voor die tijd ook weer ophalen om het thuis een plekje te geven.


Lichtjesavond Eastermar is een initiatief van Uitvaartvereniging De Laatste Eer en het Missionair Team.

lichtjesavond

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: