Van 14 januari tot 4 maart is in de Hege Stins de tentoonstelling “Psalmen in Beeld” van Christa Rosier(1960-2011) te bezichtigen.

De tentoonstelling is tijdens deze periode te bezichtigen op zaterdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur en op zondagmorgen van 11 – 12.00 uur.

De expositie “Psalmen in beeld” laat u reproducties zien van het werk van Christa Rosier (1960-2011).

Aanleiding hiertoe was de ernstige ziekte van Ephraïm, de zoon van Victor en Christa Rosier. Tijdens zijn ziekte waren de psalmen, met name die van David, een dagelijks medicijn. David, die in zijn liederen zijn twijfel en vragen naar God toe uitroept. David, die zingt van zijn geloof in de God van Israël. Deze strijd was voor Ephraïm zo herkenbaar. De psalmen troostten hem. Hij overleed op 14-jarige leeftijd in 2001. Na zijn dood ging ze psalmen symbolisch proberen weer te geven. Ze putte inspiratie uit de gedachte aan haar zoon, die zo graag psalmen las. Uiteindelijk verscheen een boek met haar kunstwerken en de psalmen. In 2005 werd bij Christa een kwaadaardige vorm van borstkanker ontdekt. Haar lange survivalstrijd beschreef ze in columns voor het vrouwenblad Eva. Ze zijn gebundeld in het boek ′Ik wil vliegen′. Geregeld was ze in die tijd te gast bij televisie-programma’s om over haar leven en werk te vertellen.

Het zijn prachtige, kleurrijke schilderijen geworden. Van de 150 psalmen heeft zij er 24 op het doek

gezet. In deze expositie zijn alle 24 schilderijen te zien.

Bij elke psalm is het gedeelte van de tekst opgenomen waarop het schilderstuk gebaseerd is.

Daarnaast staat ook de bijbehorende uitleg van Christa.

Voor meer informatie: www.christarosier.nl

cristarosier

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: