Groepsfoto-WS

World Servantsgroep Eastermar wil u door middel van de Eastermarder website op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen omtrent de WS-groep. Als er een actie gaat plaatsvinden zal dat op de website komen te staan en daarna zal er een verslag komen over hoe de actie verlopen is. Eerst maar even een uitleg wat World Servants precies inhoudt:

ieder jaar trekken honderden jongeren en volwassenen uit heel Nederland de werkhandschoenen aan om mee te helpen aan de bouw van huizen, klinieken en scholen in verschillende ontwikkelingslanden. De projecten worden onder het motto ‘bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander’ georganiseerd door de christelijke organisatie World Servants uit Wolvega. Een project bestaat uit drie onderdelen, namelijk: bouwen, cultuur en geloof. Specifieke technische vaardigheden zijn niet vereist. Naast de bouwactiviteiten wordt er tijd besteed aan de kennismaking met de plaatselijke cultuur. Het geloof speelt een belangrijke rol in een World Servantsproject. Er zijn dagopeningen, avondsluitingen en er wordt kinderwerk gedaan. Op zondag bezoeken de deelnemers een lokale kerkdienst, een bijzondere manier om kennis te maken met christenen uit een ander land.

De groep die in de bouwvakvakantie van 2012 aan een project wil meedoen bestaat uit de volgende personen: Janna Taekema, Sytze Taekema, Anne-Wieke Postma, Yolanda Dijkstra, Jessie Kootstra, Janita Snip, Ciska Snip, Piet Geertsma en Erik Dijkstra. Wij moeten metelkaar € 24.495,- bijeenbrengen om het project te kunnen bekostigen. Door middel van acties moet dit bedrag op onze speciale bankrekening (1581.25.614) komen.

Nu, na twee maanden, is de stand € 2371,-. Dit bedrag is bereikt door een aantal collectes die de kerk aan ons heeft geschonken, sponsoring door particulieren en de acties tijdens het dorpsfeest. Het dorpsfeest was zeer geslaagd voor de World Servantsgroep. In totaal hebben wij 's zaterdags € 1700,- binnengehaald. De winnaar van het ei-gooien is Johan van der Veen geworden. Sijtze Dijkstra heeft met het knikkerpot-raden het gesigneerde voetbalshirt van SC-Heerenveen gewonnen en Kees Schotanus was de enige die twee van de drie worsten wist te raken bij het 'worstslaan'. Iedereen bedankt voor alle bijdragen en wij laten binnenkort weer van ons horen. Nu is het eerst tijd voor vakantie!

World Servantsgroep Eastermar

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: