logo kleur

De vakantie zit er inmiddels op en het is alweer een paar maanden geleden sinds de laatste update.

Wij als WorldServantsgroep Eastermar hebben natuurlijk niet stil gezeten en er zijn dan ook verschillende dingen gebeurd! 

Allereerst: de geldmeter staat op dit moment op € 5225,-

Sinds het dorpsfeest hebben wij als groep verschillende acties georganiseerd om geld binnen te halen voor het goede doel.

-    Er worden originele Fortuinpepermuntjes verkocht, hier zijn we al een tijdje mee bezig en dit gaat ook nog wel even door. Voor geïnteresseerden: neem contact op met één van de groepsleden want ze worden door iedereen verkocht!

-    Bij het Easterbarren hebben twee zangtalenten in opkomst, Janita en Sisca Snip, voor de WorldServants gezongen. Ze deden dit in samenwerking met Challenger, de band van Jantine van der Zee. Ook was er de mogelijkheid (voor jong én oud) om geschminkt te worden.

-    Er stond op zaterdag 17 september een bessenplukactie op het programma. Helaas is die niet doorgegaan in verband met het tegenvallende weer in de voorafgaande weken. In plaats daarvan is besloten hout te gaan hakken bij Bert en Corina de Boer. Met voldoende mankracht en twee houtkloofmachines zijn we de hele dag bezig geweest houtblokken te kloven en te stapelen. De experts hadden ons laten weten dat het nog een flinke klus zou zijn om de stapel hout 'klein te krijgen'. Maar door vroeg te beginnen en goed te blijven eten zijn we er uiteindelijk toch in geslaagd het project met succes af te ronden! Iedereen bedankt voor de inzet en de moeite!

-    Op zondag 18 september had Manege Heechsân een open dag. Als WorldServantsgroep hadden we een hoekje ingericht met een grabbelton voor de kinderen en een plek waar we pepermuntjes verkochten en informatie en flyers verstrekten.

Ook was er de mogelijkheid om een ponyritje te maken; de opbrengst hiervan werd door de Manege aan de WorldServants Eastermar geschonken. Hartelijk dank hiervoor!

Deze acties plus enkele donaties hebben het saldo verhoogd tot bovenstaand bedrag. Nogmaals hartelijk dank namens de WorldServants Eastermar aan iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen!

Sinds kort beschikt de groep ook over een persoonlijke website. Die website bevat een korte uitleg over wat de organisatie WorldServants is en waar zij voor staat. Ook kunt u vinden welke acties er gedaan zijn en welke nog gepland staan. De groep stelt zich nogmaals voor en het is de bedoeling om van tijd tot tijd wat leuke foto’s te uploaden.

Website WorldServants Eastermar: www.worldservantseastermar.nl

Tot slot zou ik van de gelegenheid gebruik willen maken om onze eerstvolgende actie aan te kondigen.

Op zaterdag 15 oktober zal er een autowasactie plaatsvinden in Burgum, op het parkeerterrein van 'De Pleats'. De deelnemersgroep van WorldServants Eastermar zal auto’s gaan wassen van 9.00 tot 17.00 uur voor het goede doel.

Zegt het voort en komt allen! 

World Servantsgroep Eastermar,

Sytze Taekema

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: