Beste Eastermarders,

Van 1 tot 22 augustus 2014 gaan wij, vijf enthousiaste jongeren, naar Zambia in Afrika voor het bouwen van nieuwe lerarenwoningen voor de plaatselijke bevolking. Dit project is een initiatief van de Christelijke organisatie World Servants. Voor het realiseren van dit project hebben wij een bedrag van €13500 nodig.

Chimoza ligt in een uitgestrekt plattelandsgebied. In totaal wonen er ongeveer achthonderd mensen. Ze leven van landbouw of hebben een klein winkeltje. De kinderen gaan naar een school die door de bevolking zelf is gebouwd. De 120 leerlingen krijgen les van drie ongeschoolde leerkrachten die niet betaald krijgen. De school kan pas goede leraren aannemen als ze aan criteria van de overheid voldoet. Eén van die eisen is goede woningen voor de leraren. Als die er zijn, verbetert de kwaliteit van het onderwijs. Ook blijven de kinderen langer op school omdat ze examens kunnen doen. Hierna kunnen ze doorleren of een goede baan zoeken.

Om aankomende zomer deze mensen te gaan helpen hebben we dus veel geld nodig daarom gaan we dit jaar wederom acties houden. De acties zullen niet alleen voorkomen in Eastermar, maar ook in Burgum. Het is de bedoeling dat onze voortgang op de Eastermarder webiste te volgen zal zijn. Hou deze dus in de gaten!
Dit zijn wij: 

world servants2014

Van links naar rechts: Jorrit van der Meulen (Burgum,) Janita Snip (Burgum), Ciska Snip (Eastermar), Marijke Taekema (Eastermar), Erwin van der Meulen (Burgum)

Wilt u ons al graag helpen kan dat natuurlijk ons Rabobanknummer is 14.76.78.57.83

Groetjes Ciska, Janita, Marijke, Erwin en Jorrit

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: