Onderstaande brief is 1 mei bij alle huishoudens in Eastermar bezorgd.

Aan alle bewoners van Eastermar,

Wat hebben wij een vreemd jaar achter de rug en nog zijn we niet af van het corona virus.

Er komt gelukkig steeds meer licht aan de horizon, het vaccineren is begonnen en we hopen dat er in de zomer weer meer mogelijk is dan op dit moment.
Als Lokaal Loket zien wij er naar uit dat alles weer normaal zal zijn. Waarin wij als Lokaal Loket bijv. het Sosjaal Miel weer kunnen organiseren en nog vele andere activiteiten.

Tot het zover is hebben we een actie bedacht om de ‘fleur’ er in te houden. Wat zou het mooi zijn als deze zomer Eastermar opgefleurd wordt met zonnebloemen. U ontvangt hierbij enkele zonnebloemzaden en die kunt u nu in de tuin zaaien of in een bak op uw terras/balkon. Als u ze in mei zaait hebt u in augustus prachtig bloeiende zonnebloemen! Uiteraard zijn wij benieuwd naar het resultaat en daarom verbinden wij er ook een wedstrijd aan. Tot 30 augustus kunt u doorgeven hoe hoog uw zonnebloem is geworden en dan zal een deskundige jury langs komen om de zonnebloem na te meten. En wie weet wint u de prijs! Wat de prijs is houden we nog even geheim. U kunt de hoogte van de zonnebloem doorgeven via de mail (lokaalloket@eastermar.nl of 06-156 263 99).

Wist u trouwens dat u ook iemand uit kunt nodigen om een eindje te fietsen op de duofiets (met trapondersteuning). Dit kan geheel corona-proof door het scherm dat op de fiets gemonteerd is. De fiets is gestald bij Alles ûnder ien Dak kan gereserveerd worden via de telefoon van Lokaal Loket (06-156 263 99) en via de website van Eastermar.

Met deze brief willen wij u een hart onder de riem steken in deze voor iedereen vervelende tijd. U kunt deze zonnebloemposter voor uw raam hangen en zo zeggen ‘Houd vol’, samen komen we hier doorheen.

Houd moed, ’t komt goed!!

Met vriendelijke groeten,
Lokaal Loket,
Wytske Zandstra,
Tjitske Zeilstra,
Tjitske Wijnsma,
Gera Loonstra,
Bareld Kuilman

Zonnebloem