Door Corona konden veel van onze geplande activiteiten dit jaar helaas niet doorgaan, maar hebben we toch mooie dingen gedaan, zoals tulpen rondbrengen, muziek in- en door het dorp, balkonbingo en de dorpsbingo tijdens Simmerwille.

In samenwerking met Kearn organiseerden we zomerkoffie-ochtenden in Meerzigt; dit waren gezellige ochtenden. Toen we in oktober weer zouden starten met de koffie-ochtenden in De Burgerkamp (de kantine) volgden er opnieuw strengere maatregelen, waardoor ook dit helaas niet door kon gaan. De kledingverkoop van Menno Westerhof op 19 oktober, kon gelukkig wel doorgaan in aangepaste vorm.

Zodra het mogelijk is, starten we de koffie-ochtenden weer op, net als het Sosjaal Miel.

Toch was er een hoogtepunt dit jaar: De Aanbieding van de Duofiets!! Wat een feestelijke middag!! De fiets staat bij “Alles ûnder ien Dak” in de stalling en is te reserveren via het 06 nummer van Lokaal Loket of loop anders even binnen in de winkel. Fietsmaatjes zijn welkom!

We realiseren ons dat veel mensen het moeilijk hebben door de Coronamaatregelen; de onzekerheid, eenzaamheid en angst hebben grote impact, het vertrouwde valt weg. Pas op elkaar, doe een kaartje door de bus, bel iemand op, doe een boodschap voor een ander, ga met elkaar wandelen op gepaste afstand of fietsen op de duofiets met Coronaproof tussenscherm!

Mail of bel Lokaal Loket als je vervoer nodig hebt, er iets in de tuin gedaan moet worden, je een mondkapje nodig hebt, je met iemand wilt fietsen of wandelen, als je je op wilt geven als vrijwilliger of fietsmaatje of gewoon voor een praatje. Het 06-nummer van Lokaal Loket is de hele dag bereikbaar.

De samenstelling van de stuurgroep is gewijzigd: we hebben afscheid genomen van Wopke Wobbes en Aukje Kloppenburg in de stuurgroep: heel erg bedankt voor jullie inzet!! Bareld Kuilman en Gera Loonstra heten we van harte welkom!

Lokaal Loket: met elkaar zorgen we voor elkaar!

Bareld Kuilman, Gera Loonstra, Tjitske Wijnsma, Wytske Zandstra, Tjitske Zeilstra
Tel. 06-15 62 63 99
Mail: loketeastermar@gmail.com

lokaalloket