Op bijgaande foto kun je zien dat de Iisferiening Eastermar al weer druk doende is geweest om de ijsbaan onder water te zetten en afgelopen zaterdag is ook het hekwerk om de ijsbaan geplaatst met hulp van enkele vrijwijwilligers en bestuursleden van de ijsvereniging.
water_op_ijsbaan_nov_2009
Afgelopen winter hebben wij, met een enkele onderbreking, voor het eerst 2 weken ijspret kunnen hebben op onze ijsbaan op De Komerk.
Gebleken is dat er heel wat schaatsliefhebbers zijn in Eastermar. Wij hebben op onze ijsbaan zelfs schaatsers ontmoet die meerdere keren hebben mee gedaan aan de echte elfstedentocht.
Maar het mooiste van de afgelopen ijsperiode was toch wel dat wij voor de schooljeugd op dinsdagmiddag 6 januari 2009, samen met de schoolleiding, spannende schaatswedstrijden hebben georganiseerd.
Het zou natuurlijk mooi zijn als er ook deze winter weer geschaatst kan worden op onze ijsbaan, iedereen heeft kunnen ervaren dat het geweldig leuk is om te schaatsen en dat het echt gezellig is op onze ijsbaan.
De ijsbaan is dus al weer onder water gezet. Het bestuur van de ijsvereniging is er klaar voor en wij verwachten wel dat als het echt gaat vriezen dat iedereen van het ijs blijft totdat de ijsbaan officieel geopend wordt.

De Iisferiening Eastermar houdt haar Algemene Leden Vergadering (ALV) op vrijdagavond 4 december om 20.00 uur in het clubhuis bij de ijsbaan op De Komerk.
Leden en schaatsliefhebbers uit Eastermar zijn van harte welkom om mee te praten over het schaatsen op onze ijsbaan.

Met vriendelijke groet van Pieter Loos

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: