vragenlijst-doarpsbelang

Aan de dorpsbewoners van Eastermar,

Ruim een jaar geleden stond er een interview met een paar inwoners van Eastermar in het Fries Dagblad. De landerijen, de slingerende zandpaden, de doodskoppen op het hek bij de âld toer, ‘Alsof een lang vergeten gebied wordt aangedaan’, aldus de schrijver van het artikel die op zoek ging naar het verleden en het heden van het dorp dat van oudsher door hardwerkende agrariërs wordt bewoond. Na de grote ingreep van de ruilverkaveling destijds worden als grootste veranderingen anno 2010, de nieuwe haven, de komst van de kinderopvang en de nieuwe voetbalkooi genoemd. ‘Heel veel meer lijkt het dorp niet nodig te hebben om levendig te blijven’, is de conclusie aan het eind van het verhaal.

We zijn een jaar verder en de wereld draait door. Niet alleen op tv, maar om ons heen zien we de wereld in vliegende vaart veranderen. Geldt dat ook voor Eastermar, of leven wij, te midden van economisch en politiek tumult, van technologische ontwikkelingen en sociale veranderingen, in een dorp uit een lang vergeten gebied?
Wij zijn erg benieuwd hoe inwoners zelf naar Eastermar kijken, wat ons verbindt met dit dorp en met elkaar en wat we van haar toekomst verwachten, of we  tevreden zijn, of het zo moet blijven, of er iets moet veranderen.
Daarom hebben we een aantal open vragen voor jullie (z.o.z.). Zo vlak na de jaarwisseling lijkt het ons een mooi moment even stil te staan om je bewust te worden wat Eastermar voor jou betekent. Een paar vragen, net genoeg om het er onder een kop koffie over te hebben en ze in te vullen! Dat mag een lang antwoord zijn of een antwoord in steekwoorden.

En als je dan toch in de buorren bent voor de wekelijkse boodschappen bij Jannes, Otte of Sjouke, neem dan even je antwoorden mee en lever ze in. Er staan daar dozen klaar tot 17-01-2012!
Of doe het in de brievenbus bij:
Hotel Meerzigt: E.M. Beimastrjitte 8, Eastermar
Jan Wind: Skûlenboargerwei 1, Eastermar

Hartelijk dank,
Doarpsbelang

 

pdfKlik hier om de vragenlijst te downloaden

Daarna kunt u de lijst uitprinten en invullen.

Ander nieuws van Doarpsbelang:
Ek nijsgjirrich: