Van donderdag 25 t/m zaterdag 27 juni vindt het Eastermarder dorpsfeest weer plaats. De feestcommissie heeft de nodige voorbereidingen getroffen en wil daarom een uitgebreide toelichting geven op het feestprogramma.

Hieronder volgt het programma en enkele mededelingen van de feestcommissie:

Donderdagmiddag zal onze vaste dorpsomroeper Sieb van der Meulen zijn eerste ronde doen om het feest aan te kondigen.

Donderdagavond gaan we van start met een echte kinderdisco. De kinderen kunnen swingen tot 20.00 uur. Daarna wordt de tent klaar gemaakt voor de Eastermarder Musykjûn. Alle bands, acteurs en dansers hebben een "band" met Eastermar. De artiestenleeftijd varieert van 12-59 jaar. Voor iedereen is er dus wel wat wils. Het thema voor deze avond is Frysk. Dus kom verkleedt in een Frysk kostuum, de Fryske vlag o.i.d. Wij denken dat u versteld zult staan van de dorpsgenoten die een semi-professionele hobby uitoefenen.<

Vrijdagochtend staat om tien uur de koffie klaar in de tent. Deze keer komt een oude bekende, namelijk Teake van der Meer. Natuurlijk wordt er voor een hapje en drankje gezorgd. Deze ochtend mag er contant voor de consumpties worden betaald.
Voor de kinderen van de Hummelhof en de basisscholen is er een" Superkidzparty"in het gebouw de Kjellingen.

Vrijdagmiddag is er weer de spelletjesmiddag voor alle buurten. Ook dit jaar worden ze weer gehouden bij de tent. Het laatste spelletje vindt in de tent plaats. Het begint allemaal om 13.30 uur. Bij slecht weer zal er misschien toch nog worden uitgeweken naar sportcomplex "De Burgerkamp". We roepen de buurten op om niet alleen jongeren vanaf 14 jaar mee te laten doen, er zijn ook leuke spelletjes voor 30 en 40 plussers!
Iedereen is natuurlijk van harte welkom als deelnemer of als supporter.

Vrijdagavond wordt er ringrijden in het dorp georganiseerd. Een groot aantal aanspanningen gaan in het dorp strijden om leuke prijzen. De prijsuitreiking is na afloop in de tent. De organisatie is in handen van De Marruters.
Na de prijsuitreiking is het de beurt aan de band Soulblender.
De tent gaat om 2.00 uur dicht.

Zaterdagmorgen beginnen we weer vroeg met de veemarkt en de braderie. Gedurende de braderie is er ook een show met oldtimers uit Eastermar. Deze kunt u bezichtigen op de Komerk bij de feesttent. Een andere activiteit tijdens de braderie is dat u een ritje kunt maken op een "bokkenkar". De bokkenkarren starten vanaf de Skoallestrjitte.  Op de Komerk is om 12.00 uur een Vliegershow met voor de kinderen een snoepregen. De markten duren tot 15.00 uur. De tent is de hele dag open.<Vanaf 12.00 kunt u ook meedoen aan de open Eastermarder kampioenschap Rodeostier berijden. Hiermee zijn grote prijzen te winnen!
's Middags treden Anneke Douma en Agnes Sambrink op in de tent. Om 14.00 uur begint de traditionele sigaarrookwedstrijd.

Om even bij te komen, kunt u vervolgens nog een uurtje luisteren en meezingen met het shantykoor De Hellingbazen. Deze treden op het pleintje voor de tent op.
Als afsluiting van het feest, kunnen we met zijn allen uit ons dak gaan en wel voor de laatste keer met de band Lays.

Natuurlijk is er ook dit jaar weer kermis, deze staat op de bekende plaats bij de kerk. De gratis kaartjes die alle kinderen op school krijgen kunnen op donderdag en vrijdag worden ingeleverd.
De kaarten voor de Eastermarderjûn kunt u dit jaar op dinsdag -en woensdagavond afhalen bij de tent. (Van 19.00 uur tot 21.00 uur) De bestuursleden van uw buurt brengen u hiervan op de hoogte.

Er is ook dit jaar weer een nieuwe entreekaart ontworpen door Harmke Paulides. Vergeet de kaart niet mee te nemen, de bewaking zal hierop controleren.(strenger dan afgelopen jaar!) Dit om er voor te zorgen dat de Eastermarderjûn ook een Eastermarderjûn blijft.
Aan personen onder de 16 jaar wordt geen alcohol verkocht. De feestcommissie en beveiliging is bevoegd en houdt zich het recht voor om te vragen naar een legitimatiebewijs.

We hopen dat u allemaal komt in de tent op de Komerk!

De feestcommissie

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: