Van donderdag 24 t/m zaterdag 26 juni vindt het Eastermarder dorpsfeest weer plaats.

De feestcommissie heeft de nodige voorbereidingen getroffen en wil daarom graag een uitgebreide toelichting geven op het feestprogramma.

Hieronder volgt het programma en enkele mededelingen van de feestcommissie:

Donderdagmiddag zal onze vaste dorpsomroeper Sieb v.d. Meulen zijn eerste ronde doen om het feest aan te kondigen.
Donderdagavond beginnen we met de traditionele kinderdisco. De kinderen kunnen swingen tot 20.00 uur. Daarna gaan we van start met een Hollandse Avond. We beginnen deze avond met de WK-wedstrijd Kameroen – Nederland die vanaf half negen op een groot scherm in de tent te zien zal zijn. Na deze wedstrijd is het de beurt aan de Moeflons Partyband die met een spetterend optreden deze Hollandse avond gaat afsluiten. De tent gaat om 02.00 uur dicht.

moefflons

Vrijdagochtend staat om half tien uur de koffie klaar in de tent. Deze keer komt Beant Baas met de voorstelling Beant Baas for President. In tegenstelling tot voorgaande jaren willen we nu ook graag de jongere senioren uitnodigen om deze voorstelling bij te wonen.

 

beant_baas

Deze ochtend mag er zowel met munten als contant voor de consumpties worden betaald.
Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 8 worden er Oud-Hollandse spelletjes gehouden rondom de Kjellingen. De kinderen zijn hierbij verkleed in de kleuren van de Nederlandse vlag.

Vrijdagmiddag is er weer de spelletjesmiddag voor alle buurten op het ijsbaanterrein waarbij het laatste spelletje in de tent plaats zal vinden. Het begint allemaal om 13.30 uur. Bij slecht weer zal er misschien toch nog worden uitgeweken naar sportcomplex 'De Burgerkamp'.
Iedereen is natuurlijk van harte welkom als deelnemer of als supporter.

Vrijdagavond beginnen we om 20.00 uur met de prijsuitreiking van de buurtvoorstellingen. Na deze prijsuitreiking is het tijd voor het Eastermarder Cabaret. De cabaretploeg is zich al weer maanden aan het voorbereiden om er een spetterend optreden van te maken. Dit mag u dus niet missen!
Na het cabaret is het de beurt aan de band PaPa di Grazzi. Deze band is één van de toppers uit het feesttentencircuit die er met een aantal prachtige danseressen een geweldige show van gaat maken.

 

papa_di_grazzi_10x15

Zaterdagmorgen vroeg gaat onze dorpsomroeper Sieb van der Meulen door het dorp om ons te wekken voor de veemarkt en de braderie. Net als vorig jaar zal ook dit jaar de Wettertoerkapel de braderie weer van een muzikale omlijsting voorzien.
's Middags hebben we in de feesttent een optreden van (moeder en dochter) Anneke Douma en Agnes Sambrink. Om 14.00 uur begint de traditionele sigaarrookwedstrijd.
Naast bovenstaande evenementen in de tent is er zaterdag ook bij de tent van alles te beleven.
Van 11.00 uur tot 14.00 uur kan er door de jeugd op het ijsbaanterrein een ponyrit worden gemaakt. Deze activiteit is georganiseerd in samenwerking met de 'Marruters'. Naast het ponyrijden is er van 11.00 uur tot 15.00 uur ook nog de mogelijkheid om te lopen (of te rollen) over het water in een AquaBubble of een Aquaroller dit is een activiteit voor jong en oud.
Om 16.00 uur sluiten we de tent en is er even rust in het dorp.
's Avonds om 20.00 uur starten we weer met een uurtje luisteren en meezingen met het shantykoor de Hellingbazen. Indien het weer het toelaat is het optreden op het pleintje voor de tent.
Als afsluiting van het feest, kunnen we met zijn allen uit ons dak gaan met de band Roofgarden.

roofgarden_main

 

Natuurlijk is er ook dit jaar weer kermis, deze staat op de bekende plaats bij de kerk.
De gratis kaartjes die alle kinderen op school krijgen kunnen op donderdag en vrijdag worden ingeleverd.
Om het u gemakkelijk te maken en om wat minder contant geld te hoeven incasseren introduceren we dit jaar de mogelijkheid om de consumptiemunten af te rekenen met uw PIN-Pas.

pin

Tijdens het feest kunt u van verschillende buurten in ons dorp de buurtvoorstellingen bewonderen, het thema is dit jaar 'Typisch Hollands'.
De jury komt donderdagavond om 18.00 uur langs om de voorstellingen te beoordelen, de prijzen worden vrijdagavond in de feesttent bekend gemaakt.
De kaarten voor de Eastermarder Jûn kunt u dit jaar op dinsdag -en woensdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur afhalen bij de tent. De bestuursleden van uw buurt brengen u hiervan op de hoogte.
Er is ook dit jaar weer een nieuwe entreekaart ontworpen door Studio Staalkaart.
Vergeet niet de kaart mee te nemen, de bewaking zal hierop controleren.
Aan personen onder de 16 jaar wordt geen alcohol verkocht en in de tent mag er net als vorig jaar niet worden gerookt.
De feestcommissie is bevoegd en houdt zich het recht voor om te vragen naar een legitimatiebewijs.
We hopen dat u allemaal komt!

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: