Van donderdag 26 t/m 28 juni vindt het Eastermarder dorpsfeest weer plaats. De feestcommissie heeft de nodige voorbereidingen getroffen en wil daarom een uitgebreide toelichting geven op het feestprogramma.

Hieronder volgt het programma en enkele mededelingen van de feestcommissie:
Donderdagmiddag zal onze vaste dorpsomroeper Sieb v.d. Meulen zijn eerste ronde doen om het feest aan te kondigen.

Donderdagavond gaan we van start met een echte kinderdisco. De kinderen kunnen swingen tot 20.00 uur. Daarna wordt de tent klaar gemaakt voor de Eastermarder Musykjûn. Alle bands, acteurs en dansers hebben een” band “ met Eastermar. De artiesten leeftijd varieert van 12-59. Voor iedereen is er dus wel wat wils. De kleur voor deze avond is roze. Wij denken dat u versteld zult staan van de mensen die o.a. buiten en binnen het dorpsleven bezig zijn met een semi-professionele hobby.
Dan is er natuurlijk ook nog het E.K. voetbal. Mocht het zo zijn dat Oranje die avond moet voetballen, dan is er op het pleintje op de Komerk een groot scherm etc. om daar voor de liefhebbers de wedstrijd te volgen, de kleur is dan oranje.

Vrijdagochtend staat om tien uur de koffie klaar in de tent. Deze keer komt Beant Baas en Thalita, bekend van Baas boppe Baas. Natuurlijk wordt er voor een hapje en drankje gezorgd. Deze ochtend mag er contant voor de consumpties worden betaald.
Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 3 worden er spelletjes gehouden rondom de Kjellingen, deze spelletjes hebben te maken met sprookjes. Voor de kinderen van de groepen 4 t/m 8 wordt er een sprookjesvossenjacht gehouden door het hele dorp.

Vrijdagmiddag is er weer de spelletjesmiddag voor alle buurten. Dit jaar worden ze gehouden bij de tent. Het laatste spelletje vindt in de tent plaats. Het begint allemaal om 13.30 uur. Bij slecht weer zal er misschien toch nog worden uitgeweken naar sportcomplex “De Burgerkamp”.
Iedereen is natuurlijk van harte welkom als deelnemer of als supporter.

Vrijdagavond is er een toneelavond. Een groot aantal Eastermarders, die zich “Dik tefreden”noemen is al maanden bezig met het instuderen van een toneelstuk. Het is een blijspel gespeeld in drie bedrijven het heet: “In saak fan gewicht. De toneelavond begint om 19.30 uur.
Na het toneel is het de beurt aan troubadour Rintje Kas met een band.
De tent gaat 02.00 uur dicht.

Zaterdagmorgen beginnen we weer vroeg met de veemarkt en de braderie. Op het Leech staan oude brandweerauto’s, het bekijken waard. Op de Komerk kunt u helikoptervluchten maken. De markten duren tot 15.00 uur. De tent is de hele dag open.
Tevens zal het Eastermarder skûtsje bij de feesttent liggen en vertegenwoordigers van de sponsorclub zijn aanwezig om informatie te verstrekken. Op het skûtsje kunt u meedoen aan fok lûken en in de tent kunt u darten, dit o.l.v. de bekende Nederlandse darter Piet Miedema.
’s Middags treedt de band Let’s Dance op in de tent. Om 14.00 uur begint de traditionele sigaarrookwedstrijd.

feesttent


Om even bij te komen, kunt u vervolgens nog een uurtje luisteren en meezingen met het shantykoor De Skipfeartsjongers. Deze treden op het pleintje voor de tent op.
Als afsluiting van het feest, kunnen we met zijn allen uit ons dak gaan met de band Boulevard

Natuurlijk is er ook dit jaar weer kermis, deze staat op de bekende plaats bij de kerk. De gratis kaartjes die alle kinderen op school krijgen kunnen op donderdag en vrijdag worden ingeleverd.
De kaarten voor de Eastermarder jûn kunt u dit jaar op dinsdag -en woensdagavond afhalen bij de tent. De bestuursleden van uw buurt brengen u hiervan op de hoogte. U kunt zich op deze avonden ook opgeven voor een helikopter vlucht.

Tijdens het feest kunt u van verschillende buurten in ons dorp de buurtvoorstellingen bewonderen, het thema is dit jaar “Sprookjes”.
De jury komt donderdagavond om 18.00 uur langs om de voorstellingen beoordelen, de prijzen worden vrijdagavond in de feesttent bekend gemaakt.

Er is ook dit jaar weer een nieuwe entreekaart ontworpen door Harmke Paulides. Vergeet de kaart niet mee te nemen, de bewaking zal hierop controleren.
Dit om te zorgen dat de Eastermarderjûn ook een Eastermarderjûn blijft.
Aan personen onder de 16 jaar wordt geen alcohol verkocht. De feestcommissie is bevoegd en houdt zich het recht voor om te vragen naar een legitimatiebewijs.

We hopen dat u allemaal komt in de tent op de Komerk!
De feestcommissie

Kort programma-overzicht

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: