Beste Eastermarders,

40 jaar geleden is er een start gemaakt met het organiseren van een dorpsfeest. Wat begonnen is met een spelletjesfeest is inmiddels uitgegroeid tot een driedaags dorpsfeest met activiteiten voor jong en oud; een braderie en een veemarkt.

dorpsfeest-loods in 2000

Om dit jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan heeft de feestcommissie de mannen van het eerste jaar gevraagd om na te denken over een manier om hier dit jaar aandacht aan te besteden. Ze zijn het archief in gedoken en hebben een expositie samengesteld van foto-en beeldmateriaal wat we tijdens het dorpsfeest kunnen bekijken in de Loods. De Loods was destijds het centrum van de activiteiten. Vanwege veiligheidsredenen is dit inmiddels alweer een aantal jaren verplaatst naar de feesttent op het Komerkterrein. Openingstijden van de expositie kunt u lezen op het programmaoverzicht. Foto’s die u in dit jubileumboekje ziet ( dit zal huis aan huis verspreid worden ) of foto’s van de expositie kunnen via de website nabesteld worden. Informatie hierover kunt u lezen in de Loods tijdens het feest.

Het dorpsfeest zal dit jaar i.v.m. dit jubileum in het teken staan van de jaren 70. De donderdagmiddag vindt om 16.00 uur de officiele opening van de expositie plaats bij De Loods.

Donderdagavond wordt een ieder verwacht in de kledingstijl van de jaren 70. De muziek zal verzorgd worden door De Wiko’s in samenwerking met Geert van Tuinen. De Wiko’s waren in de jaren 70 een populaire band op feesten en partijen en zullen dan ook muziek uit die jaren ten gehore brengen. Na 12 uur zal een DJ verder de muziek verzorgen waarbij iedereen ook verzoeknummers kan aanvragen.

Vrijdagmorgen verwelkomen we Taeke van der Meer , hij heeft in de afgelopen jaren ook zijn steentje bijgedragen aan ons dorpsfeest .

De spelletjesmiddag met de buurten is zoals altijd op de vrijdagmiddag met als afsluiting een spel waarbij iedereen mee kan doen, ook als je niet met de buurtspelletjes mee doet. Komt allen! Klik hier voor een omschrijving van de spelletjes !

Vrijdagavond beginnen we de avond met HET spel van de jaren 70: BINGO. Spectaculaire prijzen zijn er te winnen! Daarna gaat het tentdoek eraf met de populaire band Papa di grazi.

Zaterdag veemarkt, braderie en ook dan is de hele dag de Loods open. Daarbij worden ook oude ambachten getoond op het terrein voor de loods.

dorpsfeest

Heb je nog nooit over het water gelopen, dan is dit je kans: op het Komerkterrein staan de aquarollers klaar vanaf 12.00 uur. In de tent zal Jelle B de muziek verzorgen.

Op de Eastermarder Jûn vindt een afwisselend muziekprogramma plaats waarbij verschillende artiesten op het podium zullen staan. Toegangsbandjes zijn op dinsdag en woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur verkrijgbaar bij het Komerkgebouw. Per inwonend gezinslid kan men 2 gratis bandjes krijgen.

De feestcommissie kan het dorpsfeest ieder jaar weer opnieuw alleen maar organiseren door de inzet van de veemarktcommissie; de braderiecommissie en de spelletjescommissie. Naast het werk en de inzet van deze commissieleden is een dorpsfeest zoals we het nu organiseren alleen maar mogelijk door de betrokkenheid en inzet van meer dan 100 vrijwilligers . Dat is de kracht van het dorp Eastermar en alleen daardoor kunnen we nu met trots het 40 jarig jubileum vieren!

Zie verder het programma voor verdere informatie; We wensen iedereen een geweldig mooi dorpsfeest toe!

Sjoukje, Jolanda, Henk, Freddy,Hannie, Mient, Frieda

Feestcommissie 2013.

(Twitter mee met hashtag #dfea13)

doarpsfeest - feemerk

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: