Het weer zat mee, het zonnetje liet zich al vroeg zien. Rond 9.00 uur zat zoals altijd een grote groep kinderen al klaar om hun spullen om te verkopen. De verkoop ging tot ongeveer 12.00 uur door. Altijd leuk om die enthousiaste kindergezichten te zien wanneer de handel gelukt is. Vervolgens werd de winst ook al snel weer besteed bij het buurkraampje...
P1010020
Natuurlijk kon het schminken ook deze dag niet ontbreken. Zoals altijd een zeer geliefde activiteit voor de jongste kinderen.

Wat fijn dat we hier ook dit jaar weer een aantal dames bereid hebben gevonden om de kinderen te schminken. Bedankt! En misschien tot volgend jaar? Froukje Schotanus liet met verschillende groepen jeugd weer geweldige streetdance-acts zien! En op het springkussen kon de jeugd zich weer prima vermaken! Dankzij een financiele bijdrage van de gemeente i.v.m. Kroningsdag, konden we naast het schminken, het springkussen en de vrijmarkt enkele extra activiteiten organiseren. 

Tijdens de verkoop op de vrijmarkt was clown Floppie druk bezig zijn kunsten te vertonen met ballonnen. Fraaie kunstwerken ontstonden uit een aantal ballonnen.
Men kon op de foto met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Iedereen die op de foto kwam, kon gelijk het portret meenemen. Er werden prachtige plaatsvervangers van het koninklijk paar gespot...
Om 10.00 uur kon men de kroning volgen op een beamer in café 't Breed. Een historische gebeurtenis. Volgend jaar zullen we Koningsdag vieren op 26 april. Op het Breed verzorgde DJ Eppie  de muziek waardoor er een swingend en feestelijke sfeer ontstond.

Na de kroning werden meer dan 100 oranje ballonnen losgelaten. We hopen binnenkort te horen waar de ballonnen terechtgekomen zijn. Tijdens het dorpsfeest zal diegene waarvan de ballon het verst gekomen is een prijs in ontvangst kunnen nemen. We wachten het af: zal een van de ballonnen het buitenland bereiken?
We hopen dat iedereen weer kan terugzien op een geslaagde laatste Koninginnedag ! 

Mochten er suggesties zijn voor activiteiten volgend jaar op 26 april: meld dit even bij de Feestcommissie. Ideeën zijn van harte welkom!

Vrijwilligers, horeca en artiesten: bedankt!

 Feestcommissie Eastermar

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: