Information
Publisearre: 09 juli 2013 | Kategory: Feestcommissie
doarpsfeest oprop

Dorpsfeest Eastermar 2013

Beste Eastermarders, dorpsfeest 2013 is voorbij.
Wij als feestcommissie hebben genoten van het dorpsfeest en zijn bijzonder trots op de verschillende commissies die hun werk weer met veel enthousiasme gedaan hebben! We bedanken dan ook de spelletjescommissie, de veemarktcommissie en de braderiecommissie voor hun inzet.
 
In het bijzonder willen we de feestcommissie van 1973 bedanken voor datgene wat we konden bezichtigen in de Loods. De loods is druk bezocht en  foto’s hiervan kunnen via de website nog eens bekeken en besteld worden. Bij 'Alles ûnder ien dak' zijn ook nog julileumboekjes te verkrijgen.

Omdat we in september alweer bezig gaan met de voorbereiding van het dorpsfeest in 2014 zijn we nieuwsgierig naar ieders mening. Ook de mening van onze PR-man Douwe Atsma stellen we zeer op prijs... Tijdens de verschillende activiteiten hebben we al veel reacties gekregen.

dorpsfeestje3

Tijdens de kinderdisco werd er gedanst door de jeugd onder leiding van o.a jong talent dj Cor uit Eastermar.
Donderdagavond: thema-avond met band en dj: velen vonden dit een Eastermarder avond: jong en oud bij elkaar, verkleed en ruimte voor disco en stijldansen, voor ieder wat wils.
Vrijdagmorgen was Teake van de Meer net als andere jaren een groot succes  en ook volgend jaar weer van harte welkom was de mening van het publiek!
Vrijdagmiddag de spelletjes met als originele afsluiter een kwis voor een bomvolle tent met een record aantal deelnemende buurten.
's Avonds een Bingo; aan de opkomst ervan te zien is het misschien een optie om er volgend jaar een serieus Bingouurtje van te maken… er blijkt wel animo voor te zijn.
Vrijdagavond een populaire Top 40 band: prachtig om naar te kijken, te  luisteren en op te dansen, aldus de reacties. En het geluidsniveau was acceptabel.
En gelukkig liet, na twee dagen regen, de zon zich ook weer eens zien: de braderie en veemarkt, de expositie en de oude ambachten bij de Loods werden druk bezocht.
Zaterdagmiddag de aquarollers voor de jeugd en in de tent muziek van Jelle B: weer een volle tent!
Het shantykoor de Beurtskippers uit Surhuisterveen kon 's avonds maar moeilijk stoppen met hun optreden; ook hierbij was de opkomst groot.
Zaterdagavond een non stop programma waarbij een band, een dj en een zanger/pianist elkaar afwisselden. Een geslaagd concept, ware het niet dat het geluid van de band niet optimaal was... De tent zat alweer bomvol tot aan het einde toe, wat resulteerde in een dubbele, lange wachtrij om half 3  bij de snackkar… maar alles verliep zonder wanklank.
Ondanks onze strenge regel bij het uitdelen van polsbandjes, bleek ook dit jaar weer dat de bandjes werden verkocht en o.a. zelfs op Marktplaats werden aangeboden.
Bij het uitdelen van de bandjes merkten we veel onbegrip en irritatie bij mensen voor de regel om 2 bandjes per inwonend gezinslid te verstrekken. Dat begrijpen we, maar zeg het ons: hoe kan het anders?  

Alle suggesties/opmerkingen/aanmerkingen/verbeteringen/reacties  zijn van harte welkom! Dat kan via de mail zodat we het mee kunnen nemen in de voorbereiding voor het volgende dorpsfeest.
Daarnaast roepen we iedereen op om in november op de ledenvergadering te komen om met ons mee te denken en te discussieren over  de invulling van het dorpsfeest.

Dus mail naar faberfrieda@gmail.com Wat moet blijven (is positief) en wat kan anders/beter en hoe dan?
En met alle hulp van de commissies en de vrijwilligers en suggesties van dorpsgenoten, hopen we dan ook in 2014 er weer een knalfeest voor jong en oud van te maken!

Feestcommissie 2013
Sjoukje; Jolanda, Mient, Henk, Hannie, Freddy, Frieda

NB. Gevonden voorwerpen: blauw vest met capuchon; dameswinterjas; twee fietssleutels en een bril.
Verloren: donkerblauw vest (Tommy Hilfiger)
Voor  deze spullen  kun je contact opnemen met Frieda Faber, 0512- 471604.

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich:

Werom nei de foarige side

 
 

Foar redakteuren:

Sykje:

Friese tekst vertalen:

Kopieer de tekst en plak deze in de 'Oersetter'.

Eastermar.nl en privacy

Doarpsside Eastermar.nl pleatst 'cookies' foar in optimale wurking en it byhâlden fan de statistiken. Graach jo akkoart!