Mienskipshûs de Kjellingen & Vitamine Ea

Zaterdag 24 september om 14.00 uur officiële opening Mienskipshûs door wethouder Tytsy Willemsma

de kjellingen
Op zaterdag 24 september zijn jullie allemaal welkom bij de feestelijke opening van it Mienskipshûs! Dit is de gelegenheid om de ruimtes te bewonderen en te horen, zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is!

In mei hebben we de sleutels gekregen van de ruimtes in de Kjellingen, die 6 jaar lang hebben leeggestaan. Inmiddels heeft een grote groep vrijwilligers ons Mienskipshûs schoongemaakt en ingericht. Kortom het is klaar voor gebruik en dat gaan we vieren!

En dat is nog niet alles. Samen met de opening valt namelijk ook de eerste editie van Vitamine Ea.
Wat dat inhoudt kun je natuurlijk het beste zelf komen ervaren, maar we lichten vast een tipje van de sluier op....

Tijdens Vitamine Ea kun je kennis maken met iedereen die jou de mogelijkheid biedt om op een positieve manier aan de slag te gaan met je gezondheid. Wat dacht je van muziek maken met Timme Koudstaal, een yogales meemaken van Anne van de Vaart, een sportworkshop van Marieke Bron of ‘stoppen met roken’ met Dokter Piet!

Liever een gratis bakje koffie/thee drinken met een gezonde lekkernij in de ‘Mienskipskeamer’ van Eastermar? Dat kan!
Kom kijken wat de mensen van het RepairCafé straks voor jou kunnen betekenen of laat je fitheid testen in de ‘Gezond huiskamer’ van Stichting Hann.

Aan elke leeftijd is gedacht. Zo kunnen jongeren een talentworkshop volgen bij Nelleke Keuning, gaan koken/bakken in de foodtruck van Mama Masha of buiten sporten met het beweegteam van High Five.

Elle Hoekstra vertelt je graag wat je kunt verwachten van Seniorweb en dBieb. En ben je benieuwd wat Geke Luimstra van Sûn & Súver voor jou kan betekenen, Klazina van der Meulen van Hypnobirthing Friesland, Sieta Tolsma van Wijs & Moed of Sinnich Advies, o.a. budgetcoaching door Wendy Wijma? Vraag het hen!

En vraag het al de anderen die speciaal voor jou naar Vitamine Ea komen. We noemen nog ‘Itersbosk en -tún’, Wolkom geboortezorg, KEaRN, EHBO, Thuiszorg de Friese Wouden, Jantine van der Zee van Yn Beweging, Libra Dieetadvisering, Acces Catering en huisartsenpraktijk Wiersema, teveel om op te noemen!

Nu de kans aan jou om te ontdekken wat er nog meer te zien en te beleven is, want je hebt het vast al in de gaten...
Het wordt een sprankelende middag met meer dan 20 verschillende deelnemers op een prachtige nieuwe ontmoetingsplek in ons dorp.
Dat is ook de insteek van ‘Mienskipshûs de Kjellingen’. Het wordt een plek waar mensen laagdrempelig terecht kunnen voor gezelligheid, activiteiten en ondersteuning. Een plek waar Eastermarders elkaar kunnen ontmoeten, talenten ontwikkeld kunnen worden en verbindingen tussen alle leeftijden ontstaan.

We zien je graag op zaterdag 24 september tussen 14.00 en 17.00 uur in
it Mienskipshûs, De Kjellingen 16 yn Eastermar.
Oant dan!

enerzjyk Eastermar