Vrijdagmiddag 19 september waren op verschillende plaatsen in het dorp groepjes ijverig schrijvende of tekenende kinderen te zien, aangemoedigd door burgemeester Eric ter Keurs. De kinderen van groepen 5 t/m 8 van ‘De Bolster’ en ‘De Balsemyn’ voerden groepsopdrachten van het Dam Jaarsmasirkwy uit. Lang niet alle opdrachten waren gemakkelijk! Bijvoorbeeld: ‘Schrijf de namen op van de planten die je hier ziet”.

Bij het Dam Jaarsmahûs konden de kinderen echter even rustig aan doen, alhoewel… de verhalen van omkesizzer Japik de Jong waren soms best moeilijk als hij vertelde over alle spullen die zijn oom had verzameld. Een kabinet, een stamhouder, een geboortelepel, nieuwe woorden uit vervlogen tijden. Belangstelling van de burgemeester gaf verschillende soorten reacties. Van “Pas op, de burgemeester kijkt mee!” tot “Mag ik een handtekening van u?”

De kinderen kregen ook een vervolgopdracht mee: ga verhalen halen bij oude mensen. Zoek daar het meest bijzondere verhaal uit om op het kinderpodium in Theater Meerzigt op zaterdagmiddag 18 oktober te laten zien of horen; voor echt publiek natuurlijk!

Die middag krijgen de winnaars van het sirkwy ook hun prijs uitgereikt op het kinderpodium. Dat zijn de kanjers Tjalf, Yvonne, Nick, Gea, Aniek, Lucas, Douwe, Laura, Lynn en Aaron uit groep 4. Zij wisten maar liefst 21 van de 25 punten te behalen onder de enthousiaste begeleiding van Willy Hooyenga.

Scholen, leerkrachten, ouders en andere vrijwilligers: bedankt!

(Foto's: Iris Rusz en Harmke Paulides)

Master Wijbe legt uit hoe het sirkwy werkt IRMaster Wijbe legt uit hoe het sirkwy werktUitleg in de aula IRUitleg in de aulaDe atlas wordt er bij gehaald HPDe atlas wordt er bij gehaaldeen hondenhalsband van dichtbij bekijken IReen hondenhalsband van dichtbij bekijkenomkesizzer Japik vertelt IRomkesizzer Japik verteltEven ontspannen en luisteren naar een verhaal van Dam Jaarsma IREven ontspannen en luisteren naar een verhaal van Dam JaarsmaEén van de 8 opdrachtposten HPEén van de 8 opdrachtpostenGalgje spelen wie raadt het woord IRGalgje spelen wie raadt het woordWeet de burgemeester het antwoord ook IRWeet de burgemeester het antwoord ook?Hier wordt gewerkt IRHier wordt gewerktRa ra waar is dit IRRa ra waar is dit?Hoe goed ken je Eastermar IRHoe goed ken je Eastermar?De burgemeester kijkt mee IRDe burgemeester kijkt meeIJverig schrijvende kinderen in het zonnetje IRIJverig schrijvende kinderen in het zonnetjeNiet afkijken hoor IRNiet afkijken hoor!Oh wat een moeilijke vragen IROh wat een moeilijke vragenOveral in het dorp worden opdrachten uitgevoerd HPOveral in het dorp worden opdrachten uitgevoerdwat voor plant is dit IRwat voor plant is dit?Wie weet het antwoord op de vraag IRWie weet het antwoord op de vraag?

Ander nieuws van st. Dam Jaarsma: