Zondagochtend 17 januari, krakend, helder winterweer, een paar graden vorst, gladde wegen in Eastermar. Met 8 man uit Eastermar en Opeinde vertrekken we naar Leeuwarden. Doel: de museumhaven van Leeuwarden aan de Westerkade voor het winterfestival Krijg de Bibbers.

Met Fire, food & fertellingen wordt het publiek getrakteerd op indrukwekkende verhalen, lekkere hapjes, mooie gedichten, fijne muziek, leuke kindervertellingen en nog meer. Aan boord van een knus historisch schip vertellen Elle en Ypie volksverhalen uit de Friese Wouden. Tijdens het volgende optreden hangen we aan de lippen van iemand die vertelt over haar werk als dramadocente in de jeugdgevangenis. In het atelier van een ander gastvrij schip vertolken Ate en Sytse hun kijk op volksverhalen uit de Wouden en gedichten van Dam Jaarsma, afgewisseld met door Anna en Loltsje voorgedragen gedichten van Jaarsma. Vervolgens luisteren we met gespitste oortjes naar het relaas van twee schrijfsters van misdaadromans, of krijgen we kippenvel van het verhaal van de overval op de gevangenis van Leeuwarden in de oorlog en de bevrijding van gevangen genomen verzetsstrijders.

Volgend jaar weer een kans om vele vertellingen van kunstenaars en amateurs te horen en ervaren tijdens Krijg de Bibbers!

P1020630 kopie

P1020643 kopie

P1020651 kopie

 

 

Ander nieuws van st. Dam Jaarsma: