Een prachtige vrucht gecriminaliseerd!...
Ja, je leest het goed: onderzoeker en bramenexpert Karst Meijer trekt hard van leer tegen de plannen van Staatsbosbeheer om het bramenplukken te verbieden. “Absurd en onbegrijpelijk”, zo noemt hij het.
Kom daarom plukken tijdens Brommels! en ontloop een boete!

Feestelijk aanbieding

Donderdag 17 augustus waren Hilly Harms en Karst Meijer te gast bij de Verhalenkamer van Stichting Dam Jaarsma in Eastermar ter gelegenheid van de feestelijke aanbieding van de eerste bramen als aftrap van het Brommels! festijn.
Na een sappig verhaal door vrijwilligster Ypie over kinderen die tijdens het bramen plukken verrast werden door een heks, liepen de genodigden met gidsen Loltsje, Wijbe en Aukje een dorpsrondleiding door Eastermar.

DSC 3825 kopie

 

Weer terug in de tuin kwam It Brommelwyfke Hilly Harms met haar verhaal over hoe de bramen aan hun nare stekels zijn gekomen. Ze maakte het publiek warm, maar hield de spanning erin door het complete verhaal te bewaren voor het Brommelsweekend. Op zondag 27 augustus kun je haar verhaal horen in de Verhalenkamer om 12:00 en om 15:00 uur.  

Vervolgens bood It Brommelwyfke de eerste bramen aan bramenexpert Karst Meijer aan. Nou ja, aanbieden, oordeel zelf ...

DSC 3851 kopie

 

Meijer heeft met zijn kennis en kunde een belangrijke bijdrage geleverd aan het nieuwe boek ‘Bij de bramen langs’. Als dank voor zijn bijdrage aan het boek, mocht hij ook het eerste exemplaar van ‘Bij de bramen langs’ ontvangen.

DSC 3859 kopie

 

Plukken tijdens Brommels!

Wil je niet het risico lopen op een fikse boete wegens bramen plukken?
Kom dan tijdens Brommels! plukken op een van de 31 aangewezen plekken. Voor de locaties klik hier.

Haal je verhaal!

Het thema van Brommels is dit jaar ‘volksverhalen’.
Haal op zaterdag 26 en zondag 27 augustus je verhaal op een van de locaties van Stichting Dam Jaarsma en andere deelnemers. Behalve Hilly Harms laten vertellers Douwe Kootstra, Tom de Boer, Aukje Timmerman, Ypie Heida en andere vrijwilligers en professionals je graag kennis maken met de schat aan zo'n 17.000 volksverhalen uit de Fryske Wâlden.
Voor het gevarieerde programma klik hier.

WELKOM!

Foto's: Gerrit Veenstra

 

Friesch Dadblad 17 8 2017 bramenboekFriesch Dagblad 18-8-2017

 

Ander nieuws van st. Dam Jaarsma: