Brommels weekend 2016. Een luid applaus voor onze gidsen/vertellers Boukje Annema-Larooi, Ypie Heida, Wijbe Postma, Auk Timmerman en Anna Veenstra na ieder verhaal. Het publiek geniet en is vol lof voor de vertellers die zo veel leuke, bijzondere, historische en onbekende verhalen vertellen.

Zaterdagmiddag komt het publiek van Easterbarren naar de Verhalenkamer om op verhaal te komen, voordat ze zich weer in het feestgedruis van het straatfestival storten. RTV Kanaal 30 interviewt de beheerders van de Verhalenkamer. Ook na de geplande sluitingstijd blijven mensen komen om meer verhalen uit de Fryske Wâlden te horen. Zondagmiddag de fietstocht, later op de middag puilt de Verhalenkamer uit.

Zondagavond genieten we van een mooie afsluiting van Brommels met o.a. Tet Rozendal, die een verkorte reprise ten gehore brengt van haar solo muziektheaterprogramma 'It Wûnder út 'e Wâlden' over mysterieuze wonderdokters. Ze vertelt vol passie een verhaal over Greate Wopke fan Kûkherne, één van de bekende wonderdokters uit de Fryske Wâlden. Weet u trouwens dat nergens in Nederlands zó veel wonderdokters zijn als hier in de Wâlden?

Heeft u de verhalen uit de Wâlden gemist tijdens Brommels? Neem dan contact op met de beheerder van de Verhalenkamer Pauline van Apeldoorn om een afspraak te maken voor een bezoek aan de Verhalenkamer, een dorpsrondleiding met verhalen of een fietstocht met een gids/verteller: verhalenkamer@eastermar.nl of tel: 0512 - 471885 of 06 – 10854464. Klik hier voor de website van de verhalenkamer.

Noteer alvast in uw agenda: volgende Brommels vol verhalen op 26 en 27 augustus 2017.

Gidsen en beheerders Verhalenkamer: bedankt! Het publiek heeft genoten.

Bestuur Stichting Dam Jaarsma

Boukje Annema in aktie in Verhalenkamer
Boukje Annema in aktie in de Verhalenkamertet Rozendal bezingt de wonderdokters uit de Fryske Wâlden
Tet Rozendal bezingt de wonderdokters uit de Wâlden

 

Ander nieuws van st. Dam Jaarsma: