Verhalenmiddag

Tryater verdiept met ‘Wenje ik yn ‘e Wâlden of bin ik de Wâlden?’, een tweetalige verhalenmiddag over landschap en identiteit.

Dit verdiepingsprogramma met landschapskundige Gabriël Vriens en verteller Douwe Kootstra, sluit nauw aan bij de multi-mediale expositie 'Wâldman' van kunstenaar Tjibbe Hooghiemstra in museum Belvédère.

Klik hier voor volledig programma met onder andere Sjoerd Blom van Tryater, geboren en getogen in Eastermar. 


Waar voel jij je thuis?
Kom luisteren en desgewenst meepraten op zondag 2 december van 15:00-17:00 uur in de Dam Jaarsma Verhalankamer, Torenlaan 2 te Eastermar.
WELKOM vanaf 14:30 uur.

Tryater Doarp Europa Huiskamervoorstelling foto Siem Akkerman

 

Expositie 

Tjibbe Hooghiemstra reageert vooral op de geaardheid of ‘mienskip’ van de Fryske Wâlden. Plekken waar delicten hebben plaats gevonden en onderwerpen als racisme en mishandeling spelen een belangrijke rol. De haat liefde-relatie die hij onderhoudt met de streek van zijn jeugd werkte hij vanaf 2014 uit in schilderijen, foto’s en tekeningen.

Een - vijftalig - boek is te koop in het museum.

Expositie in Heerenveen te zien t/m 27 januari, voordat deze naar Berlijn en Tokio reist.

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

Nei boppen