T/m maandag 31 oktober 13.00 uur kunt u stemmen op uw mooiste natuurgebied

De Noardlike Fryske Wâlden vallen samen met De Alde Feanen en Zuidwest Fryslân in deze publieksverkiezing onder de naam: De Friese WIJlanden. In De Friese WIJlanden bundelen deze gebieden hun krachten.

Het is een iconisch cultuurlandschap dat bij uitstek het verhaal van Nederland vertelt. Een verhaal over mensen die hun landschap met eigen handen maken. Het samenspel van natuur en cultuur heeft hier een rijk historisch erfgoed en een grote diversiteit aan ecosystemen opgeleverd: water, weiden en wouden.

Gerrit Hiemstra over De Friese WIJlanden:
‘Nergens anders komen zoveel verschillende landschappen samen. Extra bijzonder: je kunt er gewoon doorheen rijden! Het is een natuur- en gebruikslandschap in één.’

En Lutz Jacobi:
'Iedere keer ben ik weer onder de indruk van het waterrijke landschap, de prachtige dorpjes en de historie. Je ziet hier letterlijk de geschiedenis van onze gemeenschap terug.’

Stemmen doet u via https://www.mooistenatuurgebied.nl of per sms.

Laat uw stem niet verloren gaan!

5 hier leeft het

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

Nei boppen