Gosse Koopmans, kunstschilder en bewoner van het Dam Jaarsmahûs in Eastermar en Maartje Roos, artistiek fotograaf en kunstenaar die verhalende beelden creëert, reageren in een expositie op het landschap om hen heen en op elkaars werk.
Beide kunstenaars doen een beroep op de kijker om stil te staan bij de wonderlijke wereld waarin wij leven en waaraan we soms maar al te gemakkelijk voorbijgaan, letterlijk en figuurlijk. Beiden vertellen verhalen in het beeld.
O.a. komen heden en verleden van het Dam Jaarsmahûs in de expositie bij elkaar. Beide werken zijn nu gemaakt, maar toch is het verleden van het Dam Jaarsmahûs te zien...

Opening met verhalenverteller Douwe Kootstra: zondag 8 november 2015 16:00 uur, entree gratis. Wees welkom!

Plaats: It Maskelyn, multifunctioneel centrum Hurdegaryp, Easter Omwei 5, 9254 GM Hurdegaryp

Expositie: t/m 18 december 2015

Omrop Fryslân:
Beide kunstenaars waren zaterdagochtend 7 november 2015 te beluisteren in het radioprogramma 'Op en út' van Douwe Heeringa op Omrop Fryslân, luister hier naar de uitzending van Op & Út vanaf minuut 22.45.

Zie verder Facebook van Gosse en website van Maartje

Logo DamJaarsma NIEUW

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

Nei boppen