Op 23 augustus opent Museum Dr8888 een bijzondere tentoonstelling: Dam Jaarsma, verzamelaar van de Friese Wouden. De tentoonstelling is tot begin oktober te zien in het museum.

Dam Jaarsma, verzamelaar van de Friese Wouden
23 augustus – 5 oktober 2014

In het kader van 100 jaar Dam Jaarsma organiseert Museum Dr8888 vanaf 23 augustus 2014 de tentoonstelling Dam Jaarsma, verzamelaar van de Friese Wouden. De tentoonstelling toont Jaarsma niet alleen als verzamelaar van volksverhalen, maar ook van kunst uit de regio, kwartetspellen, archeologie, oude kaarten, houten schooltassen en antieke kleding. Een uitgelezen selectie wordt getoond waarbij de mens Dam Jaarsma tot leven komt via zijn verzamelwoede.

*Deze tentoonstelling maakt deel uit van het initiatief van de Stichting 100 jaar Dam Jaarsma. Deze stichting is in het leven geroepen ter viering van het honderdste geboortejaar van Dam Jaarsma in 2014.

Zie op de site van Museum Dr8888 voor meer informatie: http://www.museumdrachten.nl/programma/dam-jaarsma

 

dam-jaarsma

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

Nei boppen