De Laatste Eer

Het is onvermijdelijk. Soms is het plotseling, soms is het een beëindiging van een lang en zwaar ziekbed. Soms is het in vrede, vaker is het te vroeg. In alle gevallen is het een herinnering aan onze eigen sterfelijkheid. Het is de enige zekerheid die we in het leven hebben: de dood.

Uitvaartvereniging De Laatste Eer uit Eastermar zet in op een respectvolle uitvaartverzorging voor al haar leden. De vereniging wil de praktische zorgen wat betreft de uitvaart zo veel mogelijk verlichten en houdt de kosten van de uitvaart zo laag mogelijk.

Aula de Laatste Eer

De Laatste Eer is in 1910 opgericht door een kleine groep mensen uit Eastermar en omstreken. De vereniging heeft een eigen bode, een uitvaartkoets en een aula. De uitvaartdiensten worden gewoonlijk gehouden in 'De Hege Stins' op It Heechsân, bestaande uit de protestantse kerk van Eastermar, de aula en het bijgebouw. De begraafplaats is hier vlakbij gelegen, waar het historische kerkgebouw d'Âld Toer de rustieke omgeving een uniek karakter geeft. De vereniging telt momenteel ongeveer 1500 leden.

 

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen