Van het vervolg op de 'Dag van de watersport' van 21 mei - waar kennis gemaakt kon worden met diverse watersporten - wordt volop gebruikgemaakt. Op 24 juni zijn 6 suppers en 4 surfers bezig geweest. Het is nieuw en veel mensen hadden nog niet door dat het aanbod uit 4 sporten bestaat.
Op 1 juli was er meer belangstelling. Wij telden 10 suppers, 7 kanovaarders, 5 windsurfers en 5 zeilers. Het zeilen is afgelast vanwege het slechte weer. Zij kunnen op 8 juli weer meedoen.

Voor wie zich nog niet opgegeven heeft, er is nog plaats voor 4 zeilers in de Optimist (leeftijd tot 15 jaar), 1 windsurfer (ouder dan 12 jaar) en 8 kanovaarders. Alle 4 sporten worden begeleid door ervaren instructeurs. Het zijn introductielessen, wanneer je het echt wilt leren, kun je je opgeven bij onze vereniging of de betreffende school.

Watersportvereniging 'Tusken Mar en Leyen' wil zich veel meer richten op het sporten voor de jeugd. Met zijn unieke ligging tussen de Burgumer Mar en de Leien is de Komerk een ideale uitvalsbasis. Wie lid wordt van de vereniging krijgt korting op de lessen. Wij zijn nog aan het nadenken over hoe wij de jeugd nog meer kunnen faciliteren zodat de drempel zo laag mogelijk is. Want de behoefte is er, dat is duidelijk. Niet alleen voor inwoners uit Eastermar maar ook erbuiten. Wij zijn daar blij mee, want met enthousiaste leden kunnen we nog veel meer leuke activiteiten organiseren. Zoals bijvoorbeeld  een roei-, kano- en supwedstrijd naar het centrum van Drachten en terug. Mocht u ideeën hebben, dan horen wij graag van u.

P1020909

wsv logo

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: