De grote variatie aan workshops trok heel wat kinderen, jeugd en volwassenen op zaterdag 20 mei naar de Leien om ervaring op te doen met maar liefst 7 verschillende soorten watersport. Veel sportiviteit en gezelligheid bij het Paviljoen. Wat is dat toch met de Burgumer Mar en de Leien? Waarom zien we hier niet meer watersporters? Zouden de Wâldpiken dan echt alleen van bomen en weilanden houden? Of is het gewoon onbekendheid? Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen houdt het op het laatste. 

“Enerzijds fijn dat we hier niet over de boten naar de overkant kunnen lopen, anderzijds misschien ook wel wat jammer dat het zó rustig is op het water”, aldus burgemeester Eric ter Keurs bij de opening van de Dag van de Watersport. Hij sprak zijn waardering uit voor het initiatief om de vele watersportmogelijkheden op de Burgumer Mar en de Leien onder de aandacht te brengen. De burgemeester, die speciaal voor de gelegenheid een stropdas met bootjes om had, opende de Dag van de Watersport door flink te blazen op een scheepstoeter. Het werd een gezellige boel met deelnemers aan de workshops: suppen, meezeilen op skûtsje De Rot, windsurfen, praamvaren, kanoën, Optimistzeilen en zeilen op een open boot. Deelnemers en toeschouwers vermaakten zich prima. Velen deden aan maar liefst drie workshops mee. De zeilers in de open boten waren aangenaam verrast hoe mooi het is op de Leien, met al die eilandjes. Het is wel zaak goed in de vaargeul te blijven, want het is bepaald niet diep op de Leien. Een goede oefening in stuurkunst dus.

De lessen windsurfen en suppen begonnen op de wal, maar al gauw gingen de deelnemers het water op, ervaren of niet. De kano was misschien eerst wat wiebelig, maar toch gingen de deelnemers richting Rottevalle. Na afloop van de workshops was er zelfs nog vraag naar toegiften, dus werden er nog extra workshops ingelast. Kortom: een geslaagde dag.

Vrijwilligers en deelnemende watersportorganisaties: BEDANKT!

Heb je het gemist? Dan heb je inderdaad wat gemist! Maar er is goed nieuws voor de thuisblijvers: Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen biedt binnenkort introductielessen suppen, surfen, Optimistzeilen en kanovaren aan. Houd de website www.eastermar.nl en onze Facebookpagina https://www.facebook.com/WSV-tusken-Mar-en-Leyen-1604767503098631/timeline in de gaten om de mogelijkheid je in te schrijven niet te missen. Want wie het eerst komt ...

Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen

P1020909

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: