Op vrijdagmiddag 7 juni vond het jaarlijkse schoolzeilen plaats voor groep 7b en 8 van KBS de Balsemyn. Watersportvereniging 'Tusken Mar en Leyen' bekostigde en organiseerde dit schoolzeilen nu voor de tweede keer. Vanwege het succes is het de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerende activiteit wordt.
Doel van het schoolzeilen is om alle kinderen in Eastermar het plezier van watersport te laten ervaren. De 24 kinderen kregen eerst op de wal theorieles bij Jachthaven De Lits van instructeur Jelmer Bloembergen van WSV8K. Nadat de belangrijkste theorie van het zeilen was uitgelegd gingen de kinderen het water op: 20 kinderen in optimisten en nog 4 kinderen met een instructeur in een grotere zeilboot. Hoewel het weer in de haven rustig leek, stond er op de Burgumer Mar toch een stevige wind. Aangemoedigd door juf en een aantal ouders die meevoeren in een begeleidende boot, werd er flink gezeild. Door de golven en harde wind liep menig bootje wel vol met water, maar gelukkig bleek dat de meeste kinderen dol waren op het (koude) water, na het zeilen sprongen ze namelijk vrijwillig in de Lits om te gaan zwemmen!

Mocht u het leuk vinden om te komen kijken: komende vrijdag 14 juni is er weer schoolzeilen voor de groepen 6 en 7a van de Balsemyn. Het schoolzeilen voor OBS de Bolster is verzet naar september.

De kinderen starten weer om 13.00 uur vanaf de jachthaven en na een korte theorieles wordt er tot 15.30 uur op de Mar gezeild. De instructeurs en het materiaal (o.a. 10 optimisten) zijn afkomstig van Watersportvereniging Achtkarspelen, zij verzorgen ook de wekelijkse zeillessen op dinsdag en donderdag in Eastermar.
Voor meer info: www.wsv8k.nl

HPIM8360

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: