Vrijdagochtend 20 september hebben de bovenbouwgroepen van de Bolster gezeild op de Burgumer Mar. Dit ‘schoolzeilen’ werd aangeboden door WSV Tusken Mar en Leyen. Onder leiding van 2 instructeurs van WSV 8Karspelen gingen de 14 kinderen in Optimisten het water op. Voor de veiligheid voeren er nog 3 motorbootjes mee met een aantal vrijwilligers.

Hieronder een verslag van de groepen 6, 7 en 8 van De Bolster

Schoolzeilen OBS De Bolster

Vrijdag 20 september gingen we schoolzeilen. Eerst moesten we de boot in elkaar zetten. Daarna hadden we uitleg. Daarna werden de boten in het water gelegd. We moesten het roer er toen aan vast maken en het zwaard moest er ook in. Toen werden we aan elkaar vast gemaakt en werden we naar onze bestemming gebracht op het Burgumer Mar. 2 Bootjes werden later gebracht. Toen iedereen er was gingen we zeilen. De meesten vonden het heel moeilijk en eng.
Dat kwam omdat het erg hard waaide. Daardoor gingen we snel schuin en kwam er water in de boten. Het was ook koud. Voordat we weer terug gebracht werden moesten we het roer weer los maken. 1 Boot zat toen helemaal vol met water. Toen waren we weer veilig op land en konden we droge kleren aandoen!!!

Groep 6-7-8 van de Bolster
schoolzeilenDeBolster1

schoolzeilenDeBolster2

schoolzeilenDeBolster3

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: