Het staat al enige tijd op de agenda van de website van Eastermar en de kinderen van beide basisscholen hebben ook al op school een deelnameformulier ontvangen met instructies waar de deelnemende "klompkes" aan moeten voldoen.

Nu is het tijd om een mooi en goed varend bootje in elkaar te knutselen en gauw je deelnameformulier in te leveren, want op 14 mei 2010 wordt om 19.00 uur weer het startsein gegeven voor de eerste race van het klompkesilen in de haven van De Komerk..
Er wordt zoals altijd gevaren in twee aparte klassen:
De klompklasse, voor alle zeilbootjes gemaakt van een klomp.
De vrije klasse, alle andere variaties die kunnen zeilen.
Maar let op! Bootjes van pur of piepschuim en bootjes gemaakt van een gekocht bouwpakket doen niet mee voor de prijzen. Het gaat om zelfgeknutselde klompkes/bootjes die niet groter mogen zijn dan 40 cm lang en/of breed.
Je mag je ouders of andere familieleden vragen om je te helpen met de bouw en maak ook eerst een proefvaart met je bootje om te testen of je "klompke" wel goed zeilt.

Zoals elk jaar wordt er aan de deelnemers weer wat lekkers uitgedeeld en zijn er leuke prijsjes voor de winnaars en ook voor het origineelste bootje in elke klasse.
Maar het leukste is toch om zelf deel te nemen en ook de spanning om te kijken of je bootje goed op koers en snel richting finishlijn vaart.

Dus kom allemaal kijken op vrijdag 14 mei en kom zelf met je bootje iets eerder om voor 19.00 uur je zeilnummer af te halen bij het raamloket van het havengebouw op de Komerk.

DSC_0053-1

Wij wensen je behouden vaart en goede wind.
Het bestuur van de WSV Tusken Mar en Leyen

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: