Watersportvereniging 'Tusken Mar en Leyen' organiseert al heel wat jaren het klompkesilen voor de basisschoolkinderen uit Eastermar. Ook dit jaar willen wij dit succesvolle evenement weer in onze Komerkhaven organiseren en wel op vrijdag 18 mei, dat is de vrijdag na Hemelvaart.

Er wordt zoals altijd gevaren in twee aparte klassen:

De klompklasse - voor alle zeilbootjes gemaakt van een klomp

De vrije klasse - alle andere variaties die kunnen zeilen

Het is belangrijk dat de klompkes/bootjes niet groter zijn dan 40 cm lang en/of 40 cm breed. Wij adviseren de kinderen om eerst een proefvaart te maken om te testen of het 'klompke' wel goed zeilt en om de zeilen optimaal af te stellen.

Na afloop krijgen de kinderen weer wat lekkers uitgedeeld en zijn er leuke prijsjes voor de winnaars en ook in elke klasse voor het origineelste bootje. Maar het leukste is toch om zelf gewoon mee te doen, de spanning te voelen wanneer je bootje goed op koers ligt en snel richting finishlijn vaart.

Let op, we zijn dit jaar streng op de volgende regels: na de start mogen de bootjes niet meer worden aangeraakt of geholpen en een bootje moet helemaal over de finish gaan om mee te dingen naar de prijzen.

Van tevoren opgeven hoeft niet meer. Kom gewoon tussen 18.00 en 18.45 uur om je tijdig in te schrijven en je zeilnummer af te halen bij het raamloket van het havengebouw op de Komerk.

Dus tot ziens op 18 mei en kom op tijd met je bootje naar de Komerk.

flyer-klompkesile-2011
 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: