Op 4 juli 2012 is in Eastermar voor het eerst het schoolzeilen van start gegaan, georganiseerd door Watersportvereniging 'Tusken Mar en Leyen'. Circa 25 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 deden ruilden hun schoolbankjes voor deze bijzondere middag in voor een plaatsje in een optimistje.
De zeillessen op de Burgumer Mar van instructeurs Jan vd Leij en Jelmer Bloembergen van WSV Achtkarspelen waren een groot succes.
Op de heenweg konden de kinderen gelijk van wal steken in hun zeilbootjes omdat de wind goed meewerkte. Op het meer hebben ze een parcours afgelegd langs twee boeien. Het was een rustig windje en soms wat wisselend, ook van richting. Ondanks deze extra moeilijkheidsgraad ging het zeilen heel goed. Nieuwe zeilers zijn geboren!
Om half vier werd het konvooi onder groot gejoel weer teruggesleept.
De energie was nog lang niet op, getuige de frisse duik die de kinderen na afloop nog in de haven namen.

Er volgen in de komende weken nog twee zeilmiddagen!
Al met al een groot succes, wellicht het begin van een nieuwe traditie…

Bestuur WSV ‘Tusken Mar en Leyen’

Klik hier voor het beeldverslag van Evert Tuinstra en Iris Rusz

DSC05160

Kontakt mei Eastermar.nl

inloggen redacteuren

Tekst laten voorlezen

Wanneer u een Friese tekst niet goed kunt lezen, dan is er de mogelijkheid om het artikel te laten voorlezen. Druk dan bovenaan het artikel op 'Harkje'.
Knopo om een artikel te beluisteren

Ook bestaat er de optie om alleen een bepaald stukje tekst te beluisteren. Selecteer dan de beoogde tekst en druk op het luisterknopje.
Deze voorleesfunctie is mede tot stand gekomen dank zij de AFûK.
Complete uitleg »

     
Nei boppen