Onze plaatselijke v.v. Eastermar is op zoek naar spelers die op vrijdagavond mee willen doen aan de 35/45+ 7x7 voorjaarsreeks 2014.
De speeldagen voor de voorjaarsreeks van 2014 staan gepland op:

  • 21 maart
  • 4 april
  • 25 april
  • 9 mei

Opgave kan via de mail: r.ploeg8@chello.nl
Of per telefoon 0512-471646

Geen pijlsnelle aanvallers op roze schoenen en verdedigers die spelen op buitenspel, maar gewoon lekker een potje voetballen met leeftijdgenoten. Dat is Continental 7x7 35/45+ voetbal. Een welkome aanvulling op de bestaande (veteranen)competities. Klik op het logo voor meer informatie...
logo 7x7 35 45

Liefhebbers op leeftijd
Bij het reguliere voetbal staat elk weekend een wedstrijd op het programma van tweemaal 45 minuten. Voor veel spelers boven de 35 jaar is dit om praktische of fysieke redenen geen optie. Toch wil de KNVB ook deze voetballiefhebbers de mogelijkheid geven om hun favoriete sport te (blijven) beoefenen.
Alle deelnemers moeten minimaal 35 jaar oud zijn. Topfitte 45-plussers mogen uiteraard deelnemen aan de 35+ categorie. Omgekeerd is dispensatie niet toegestaan.

7 tegen 7 op een half veld
Voor de 35/45+ variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn? Dat behoort dus tot het verleden.

7x7 35/45+ toernooien
Na afloop van het reguliere voetbalseizoen organiseert de KNVB de jaarlijks terugkerende 35+ en 45+ toernooien. In het hele land kunnen teams, bestaand uit leden en niet-leden, deelnemen aan deze toernooien.
De winnaars van de voorrondes plaatsen zich voor een van de zes districtsfinales. De districtskampioenen kwalificeren zich vervolgens voor de landelijke finale in Zeist. Inzet hierbij is het Nederlands kampioenschap 7x7 35/45+ voetbal.

7x7 35/45+ Na- en Voorjaarsreeks
Gedurende het voetbalseizoen kunnen voetballers van boven de 35 jaar ook kiezen voor de 7x7 35/45+ Na- en Voorjaarsreeks. Hierbij staat er zowel in het najaar als in het voorjaar een reeks van toernooien op het programma

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: