Op zaterdag 18 juni a.s. gaan op de Burgumer Mar weer vele skûtsjes van start voor de proloog van het IFKS-seizoen. Vorig jaar kon vanwege extreme weersomstandigheden dit mooie evenement helaas niet doorgaan, maar we hopen dat we dit jaar weer een prachtige en spannende wedstrijd zullen zien.

Skûtsjesilen yn 'e Wâlden

Er wordt twee keer gevaren op de Mar. Het Palaver vindt plaats in Eastermar en we hopen dat veel schepen dan ook vanuit de haven van Eastermar zullen vertrekken, zodat ook op de vrijdagavond het al een gezellige drukte is rond de Komerk. Belangstellenden kunnen de wedstrijden vanaf de wal volgen of, voor degenen die er ‘bovenop’ willen zitten, is er ‘s morgens en ‘s middags een tocht gepland naar het wedstrijdwater met rondvaartboot ‘De Harmonie’. Hierop zullen sponsoren, genodigden en pers meevaren, maar er is voldoende plaats voor een ieder die de wedstrijden van dichtbij wil bekijken. De Stichting ‘It Eastermarder Skûtsje’ biedt belangstellenden de mogelijkheid om voor slechts € 5,- per dagdeel (dus ochtend óf middag) dit fantastische evenement te volgen tussen een grote groep van enthousiastelingen.

Tussen de twee wedstrijden in de ochtend en de middag zullen alle schepen weer naar Eastermar komen om aan te leggen voor de lunch. Hier vindt ’s avonds ook de prijsuitreiking plaats.

lunch yn Eastermar

Houdt voor meer informatie de komende tijd de berichtgeving in de media over dit fantastische evenement in de gaten of kijk op de website van de Stichting Skûtsjesilen yn ‘e Wâlden: www.skutsjesilenynewalden.nl.

Voor degenen die de tocht met de ‘Harmonie’ mee willen maken, is het niet nodig om zich vooraf aan te melden. De rondvaartboot vertrekt vanaf de ligplaats van het Eastermarder skûtsje aan de 'âldbrêge' en daar vindt ook de kaartverkoop plaats. Vertrek om circa 9.00 uur ’s morgens en 13.30 uur in de middag. Wees op tijd om nog een plaatsje te bemachtigen!

We rekenen weer op een spannende wedstrijd en op een fantastisch ‘barren’ in Eastermar en dus graag tot ziens op de Harmonie op de 18e juni!

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: