Als afsluiting van het competitievoetbal, waar de D1 van Eastermar 2x kampioen werd en 4e van Friesland in het zaalvoetbal, moesten ze woensdag 29 mei aantreden tegen een topteam, namelijk de heiten en memmen van de jongens zelf.

Dat de jongens van de D1 goed ingespeeld zijn op elkaar bleek in de 1e helft. Het team heiten en memmen werd op een 3-0 achterstand gezet met goed voetbal. Toch liet Henk v/d Bij zijn zoon Jelle even zien wie de baas in het veld was. In een onderling duel zette Henk Jelle even aan de kant. Na topberaad in de pauze kwamen de heiten en memmen met een goed plan uit de kleedkamer. De jongens werden vastgezet op eigen helft en de ene na de andere goal viel. Op 3-3 bleef het hangen en in de laatste minuut wisten de jongens met een van richting veranderd schot de 4-3 nog te scoren. Gefeliciteerd.

Na afloop namen we afscheid van Sytse en Bonze. Bonze gaat verder met schaatsen en Sytse gaat zijn geluk beproeven bij Heerenveen. Veel succes en plezier toegewenst. Scheidsrechter Simen Atsma hangt de fluit in de wilgen. Hij gaat met pensioen. Simen bedankt voor al die jaren en zeker voor het laatste jaar waar je de D1 van Eastermar met veel plezier floot.

Groeten van Tjeerd en Haije

Eastermar

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: