Zaterdag 8 juni a.s. zal sportcomplex de Burgerkamp in Eastermar bol staan van de activiteiten. Na een dagvullend jeugdtoernooi zal de voetbalweide het toneel vormen voor een unieke voetbalwedstrijd. Een team van spelers die in het verleden het geel-blauwe tenue om de schouders droegen, zal het opnemen tegen het huidige eerste elftal van V.V. Eastermar. Het belooft een heerlijke wedstrijd te worden ter viering van het verleden en het heden van de club: een feest van herkenning voor het publiek en een hernieuwde ontmoeting tussen teammaten uit diverse decennia.

ALDE HARTEN, JONG BLOED
Aan deze clash tussen jong en oud is een inzamelingsactie voor de Nederlandse Hartstichting gekoppeld. Onder de noemer "Alde Harten, Jong Bloed" zullen de organisatoren, spelers en andere enthousiastelingen de handen ineen slaan om een mooi geldbedrag bijeen te brengen voor de Hartstichting.
Helaas wordt de sportwereld, en ook het amateurvoetbal, regelmatig opgeschrikt door ernstige incidenten. Hartfalen bij sporters levert keer op keer trieste koppen op in zowel landelijke als lokale media. Met het geld dat organisatoren Lodewijk Tillema en Josse Postma binnen hopen te halen rond deze wedstrijd, wordt onderzoek naar snelle hulp aan mensen met een hartstilstand ondersteund met als ultiem doel: de kans op overleving na een hartstilstand zo groot mogelijk maken.

ILLUSTERE NAMEN
De organisatoren Lodewijk Tillema en Josse Postma zijn in de archieven gedoken en hebben een selectie met klinkende namen samengesteld. Spelers als Sipke Hoekstra en Iwan Bies, die nog niet zo lang geleden actief waren in de eerste selectie zullen schouder aan schouder strijden met 'golden boys' uit de jaren rond 2000: o.a. Geale Tadema, de gebroeders Ids en Roel van der Ploeg, Klaas Kooistra en Floris Mols. Natuurlijk zullen ook helden uit de eerste selectie van voor de millenniumwissel hun opwachting maken. Wat te denken van Michel Zandstra, Hielke Tillema en Roelof Couperus? Dit zijn slechts enkele namen die op zaterdag 8 juni naar een prachtig eindresultaat gecoached gaan worden door trainer Roel Tuinstra. Langs de zijlijn zullen Sietze Dijkstra en Albert Bakker het grensrechterswerk voor hun rekening nemen en de algehele leiding is in handen van Melle Prins. De voltallige selectie zal binnenkort bekend worden gemaakt via het twitter-account @aldeharten.
Kortom, 8 juni wordt een prachtige dag voor iedereen die voetbal, vriendschap én gezondheid een warm hart toedraagt!

header tumblr

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: