Donderdag 2 augustus jl. werd de Alpe d'Hueze beklommen door dorpsgenoten die er een jaar voor hebben getraind. Het idee ontstond tijdens 'oud en nieuw' van 2011 bij Sietse Wilkens. Voordat hij 50 jaar werd moest hij eigenlijk de Alpe d'Huez beklommen hebben.Eit Jonkman heeft dit opgepakt en er ontstond spontaan een fietsclubje. Elke woensdagavond en zondagmorgen is er getraind. In de vorige zomervakantie zijn er al zes fietsers naar de Alpen geweest om te zien waar de betrokken Eastermarders een plekje zouden kunnen vinden om zich thuis te voelen.
c vakantie_2012_4 

Dit jaar zijn er vijftien gezinnen uit Eastermar neergestreken in de Alpen op Camping Du Moulin te Venosc. De zestien stoere mannen deden hun uiterste best om de Alpen te beklimmen, ieder in z'n eigen tempo, aangemoedigd door hun wederhelften. Die stonden bij aankomst op de camping klaar met bier en pasta om te zorgen dat het de fietsers aan niets ontbrak in de hoop dat zij de rest van de dag en de avond ook nog iets aan hun mannen zouden hebben. Zelfs was een echt wielertenue ontworpen in de Eastermarder kleuren, gesponsord door een van de fietsclubleden (COMBEX) en met een echt logo.

De eerste twee foto's geven een indruk van de sfeer voorafgaand aan de beklimming. En de foto (gemaakt door Amanda) met de Eastermarder vlag laat de helden na de beklimming zien.

Albert Kieft

b vakantie_201254

IMG-20120802-WA0003


 

 

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich:
  • Trochtraapje
    Informatie
    31 maart 2024

    Trochtraapje

    It fytsseizoen is wer úteinset! doortrappen.frl is in inisjatyf fan it ROF (Regionaal Orgaan verkeer... Fierder lêze »